Hoppas att Damkronorna hinner med att njuta ikväll

Pressen har runnit av Damkronorna inför matchen ikväll. Nu har de nått så långt som alla krävt, nu är det bara den inre målsättningen som sätter press på spelarna. Därför har Sverige allt att vinna och inget att förlora ikväll. Hoppas att spelarna lyssnat på supertalangen Hanna Olssons ord från förra matchen.

– Man ska hinna njuta också, sa hon till SVT efter den andra perioden.

Därför hoppas jag att Damkronorna inte är nöjda med sin prestation, inte än i alla fall. Det är nu de ska visa tvivlarna att de är på väg åt rätt håll och att OS förra året inte var en tillfällighet. I det förra VM:et tvingades Sverige kvala för att hålla sig kvar, nu är det i kvartsfinal som segrare i Grupp B. En vinst betyder att de för andra året i rad är med och spelar om medaljerna.

Vid vinst mot Ryssland väntar omöjliga USA, tro inget annat än att de är omöjliga i år. Sverige ska kunna slå Ryssland, det har Damkronorna gjort under säsongen och jag har känslan att de gått om och förbi ryskorna. Det som talar för Ryssland ikväll är att de haft tuffare matcher i gruppspelet, det som talar emot dem är att de pulveriserades av USA.

Förbundskapten Leif Boork har utbildat Damkronorna under ett år och Hemma-VM är ett första kvitt på hur hans filosofi biter på damhockeyn. De jag har pratat med i laget och utanför vittnar om hur det hela har blivit mer strukturerat sedan Boork kommit in. Spelarna har blivit bättre på precis allt, till och med hur de möter media. Det betyder mycket. Har Boork även lyckats få spelarna att köpa att det är han som bestämmer och att de tar att han gjort Sara Grahn och inte skadedrabbade Kim Martin Hasson till förstemålvakt har Damkronorna mycket att vinna. Spelarna duckade bra för frågorna om vem som ska stå i mål mot Ryssland på ett mycket bra sätt. Att frågorna kommer efter att Grahn hållit nollan och gjort två riktigt bra matcher är snudd på löjeväckande. Klart den bästa målvakten ska vakta det svenska målet, jag är säker på att Boork har den rätta känslan även mot Ryssland.

Till sist hoppas jag åter att Damkronorna satt upp Hanna Olssons citat någonstans i omklädningsrummet!

”Man ska hinna njuta också”

[yop_poll id=”23″]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN