Hon är den första kvinnliga förbundskaptenen

Svenska Ishockeyförbundet har utsett den första kvinnliga förbundskaptenen och den som får äran är Ylva Lindberg, 38, närmast från AIK i Riksserien. Lindberg tillträder den 1 april som förbundskapten för Tjejkronorna, J18, enligt ett pressmeddelande från Svenska Ishockeyförbundet.

– Det en stor ära för mig att få coacha vårt J18-landslag, säger Ylva Lindberg.

Ylva Lindberg har stor erfarenhet som spelare, 191 landskamper för Damkronorna är mycket meriterande. Under sin tid som tränare i AIK ledde hon laget till både SM-Guld och SM-Silver.

– Med sin erfarenhet som coach under många år i Riksserien, som instruktör i vår campverksamhet och med en gedigen spelarkarriär bakom sig kommer Ylva Lindberg kunna lyfta vår verksamhet i J18-landslaget, säger Erika Holst, utvecklingsansvarig för damishockey hos Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Lindberg ser verkligen fram mot att leda Tjejkronorna och berömmer också förbundets satsning på damhockeyn i stort.

– Det en stor ära för mig att få coacha vårt J18-landslag. Förbundet har gjort ett fantastiskt arbete med rekrytering av tjejer till sporten och det känns väldigt inspirerande att få vara en del av den fortsatta utvecklingen av svensk damhockeys framtid, säger Ylva Lindberg.

Vid sin sida kommer Lindberg att ha Brynäs nya huvudtränare Madeleine Östling. Även Östling har en gedigen spelarkarriär bakom sig. Att coacha Tjejkronorna är något som tilltalar Östling.

– Det ska bli roligt att få arbeta med framtidens stjärnor och få vara med att utveckla och utvecklas tillsammans med dem. Att få göra den här resan tillsammans med Ylva Lindberg som har stor erfarenhet inom damishockey gör det hela ännu mer spännande, säger Madeleine Östling.

Managerrollen för Tjejkronorna kommer att axlas av Stefan af Bjur. Även af Bjur kommer närmast från en framgångsrik säsong som coach för AIK i Riksserien samt har varit engagerad i Upplands distriktlagsverksamhet.

– Det känns jättebra att kunna knyta till oss den här trion som ett led i vår fortsatta utveckling av svensk damhockey, säger Henrik Haraldsson, utvecklingschef hos Svenska Ishockeyförbundet.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN