Här är vinnarna i NHL efter JVM – svensken i framtida superkedja?

JVM 2017 är över och USA står som segrare efter att man besgrat Kanada i finalen. Vi har även fått se en mängd individuella spelare visa framfötterna för sina NHL-klubbar – här är de stora vinnarna i NHL.

Årets JVM beskrevs på förhand som en av de stjärnfattigaste upplagorna på många år. Connor McDavid, Zach Werenski, Auston Matthews och Mitch Marner är bara några av de redan etablerade stjärnor som fattades. Med avsaknaden av dessa NHL-stjärnor fanns då möjligheten för ”resten” att uppträda på den stora scenen framför klubbarna.
Här listar Hockeybladet de största vinnarna bland klubbar och GM:s i NHL efter JVM.

Fem största vinnarna

5. Tampa Bay Lightning, General Manager: Steve Yzerman.
Connor Ingram, Kanada
Taylor Raddysh, Kanada
Mitchell Stephens, Kanada
Anthony Cirelli, Kanada
Mathieu Joseph, Kanada
Hela fem spelare från Kanadas silverlag är draftade av Tampa Bay. Noterbart är att ingen talangerna är plockade i förstarundan av GM Steve Yzerman. Målvakten Connor Ingram gav Carter Hart en rejäl match om förstespaden men förlorade den till finalmatchen efter två svaga ingripanden mot Sverige. Taylor Raddysh blev även kanadensarnas bäste målskytt tillsammans med Julien Gauthier, båda stod för fem mål. En av Kanadas stora styrkor i år var att man kunde mönstra fyra starka kedjor. Dessa spelarna var starka orsaker till det.

4. Arizona Coyotes, General Manager: John Chayka.
Dylan Strome, Kanada
Clayton Keller, USA
Jens Lööke, Sverige
General Managern John Chayka är inte den som kan skryta om att hans klubb har flest spelare i JVM. Men har man spelare som Dylan Strome och framför allt spelgeniet Clayton Keller, ja då får man vara nöjd. Amerikanen Keller kom totalt trea i poängligan och var ständigt ett offensivt hot för USA med sina passningar och sitt spelsinne. Tillsammans med Colin White bar han guldlagets offensiva styrkor framåt. I Dylan Strome, det stora kaptensämnet och Clayton Keller har Arizona en duo som påminner om en viss duo i Chicago.

3. Philadelphia Flyers, General Manager: Ron Hextall.
Felix Sandström, Sverige
Carter Hart, Kanada
Philippe Myers, Kanada (odraftad)
Matej Tomek, Slovakien
Tanner Laczynski, USA
German Rubtsov, Ryssland
Mikhail Vorobyov, Ryssland
David Kase, Tjeckien
David Bernhardt, Sverige
Philadelphia Flyers var den klubb med flest talanger av alla i JVM. Målvakten Carter Hart fick till slut det största förtroendet i Kanada och var deras val i finalen. Mikhail Vorobyov var annars den spelaren som gjorde störst avtryck ifrån sig. Ryssen slutade som sexa i hela turneringens poängliga och blev ryssarnas näst bäste poängplockare med sina tio assist och noll mål. Tillsammans med målskytten Kirill Kaprizov kom Vorobyovs passningskvalitéer väl till användning. I Tjeckien visade David Kase upp ett bra tvåvägsspel och var delaktig i alla spelformerna. Felix Sandström fick stå alla matcher utom en för Sverige och blev vald till turneringens bäste målvakt av journalisterna

2. Ottawa Senators, General Manager: Pierre Dorion.
Colin White, USA
Thomas Chabot, Kanada
Filip Chlapik, Tjeckien
Filip Ahl, Sverige
Jonathan Dahlén, Sverige
Thomas Chabot var hela mästerskapets stora försvarsgeneral och dominerade stort från blålinjen. Lika viktig som han var för Kanada, var Colin White för sitt USA. Tillsammans med Clayton Keller var han den som det mesta kretsade kring i offensiven. White blandar ett hårt jobb med bra speluppfattning och teknik. I Jonathan Dahleń har Ottawa ännu en guldklimp som visade sig hålla på den här nivån. Efter att ha varit osynlig inledningsvis avslutade forwarden på fem gjorda mål.

1. Minnesota Wild, General Manager: Chuck Fletcher.
Kirill Kaprizov, Ryssland
Joel Eriksson-Ek, Sverige
Luke Kunin, USA
Jordan Greenway, USA
Här är turneringens stora vinnare. Anmärkningsvärt är att tre av de fyra lagens kaptener i semifinalerna tillhör Minnesota. Kirill Kaprizov vann hela poängligan och sköt otroliga nio mål på sju matcher. Där har Minnesota gjort ett stort kap och ryssen kan mycket väl vara en del av en framtida superkedja med Joel Eriksson-Ek. Den svenske lagkaptenen var en riktig fältherre för Sverige och var navet i alla situationer. I den här turneringen visade han även upp en stark offensiv uppsida, där framför allt skottet imponerade. Jag tror Chuck Fletcher gnuggar händerna ordentligt efter detta, och då har vi inte ens nämt guld-duon från USA. Luke Kunin var lagkapten och Jordan Greenway var en av de viktigaste komponenterna i hela USA.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN