Elias Pettersson efter inledningen: ”Vi vågade inte spela vårt spel”

Juniorkronorna fick en sjungande start på årets JVM i Kanada. Trots en stabil seger lyste nervositeten igenom på några av spelarna i öppningsmatchen.
– I första perioden vågade vi inte spela vårt spel riktigt, säger Elias Pettersson till Hockeybladet.

Dagen alla juniorkronorna gått och väntat på har varit. Öppningsmatchen blev precis den succé som alla förväntat sig. Matchen mot grannlandet i söder skulle bara vinnas och slutresultatet skrevs till slut 6-1 till svenskarna. Trots en del gjorda mål, vill inte en av Sveriges tongivande spelare, Elias Pettersson sticka under stolen med att det var nervöst.

– Det var väldigt nervöst i första perioden, jag brukar aldrig bli nervös annars men nu blev jag det och vågade inte riktigt spela mitt spel, säger Elias Pettersson till Hockeybladet.

”Viktigt att få en bra känsla”

Elias Pettersson, som haft en strålande säsong i Hockeyallsvenskan gick mållös från matchen. Istället var det ett helt gäng andra tongivande spelare som klev fram och visade varför de ska spela hem guldet till Sverige. Lagkaptenen Joel Eriksson-Ek gjorde ett mål, och Sveriges främste fix-stjärna, Alexander Nylander fick näta två gånger om.

– Ja det är viktigt att få en bra känsla direkt. Speciellt för våra nyckelspelare, jag tror de har en press på sig också att de ska leverera.

”Det är små detaljer”

Att vinna en match med 6-1 är bra mot vilket motstånd som helst. Men matchen mot Danmark var inte på något sätt en toppmatch från Sverige och starkare motstånd väntar de kommande dagarna. Mot Finland och i eventuellt slutspel krävs det att Sverige ska spela sina bästa matcher för att vara med och slåss om medalj.

– Det är små detljer där ute vi ska jobba vidare på. Presspelet måste vi sätta med en hög trea för att minska risken för kontringar mot oss, förklarar Elias, som en viktig detalj inför resten av turneringen.

Vad tycker du om din egen insats igår?
Jag kan spela mycket bättre än det jag gjorde igår. Det studsade mycket och jag tappade en hel del puckar som jag aldrig göra annars. Jag vet inte om det berodde på att jag var nervös kanske.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN