De går vidare från kvartsfinalerna i JVM

Ikväll sparkar kvartsfinalerna igång i JVM och turneringen går in i sitt slutskede. Här går vi igenom match för match och ger dig förhandstipsen till kvällens alla matcher.

Kring tolvslaget på nyårsafton fick vi veta hur kvartsfinalerna spelas i JVM. Våra svenska juniorkronor gick obesegrade och möter Slovakien, som blev näst sist i den andra gruppen. Mest anmärkningsvärt är det faktum att våra grannar i öst och de regerande mästarna, Finland missar slutspelet. Först ut i vår förhandsgranskning är skrällaget Danmark mot Ryssland.

Danmark – Ryssland (19.00, SVT)
Det stora skrällgänget i årets turnering, Danmark, har hittills gjort en strålande turnering. Efter två tunga skalper mot Finland och Tjeckien har danskarna massor av självförtroende inför matchen mot Ryssland. Ryssarna har i sin tur förlorat mot både Kanada och USA och lyckades bara göra två mål mot Slovakien. Jag förväntar mig ändå att det är Ryssland med storstjärnan Kirill Kaprizov i spetsen som visar att de är numret större. Men Danmark vet att de har kapaciteten och kommer inte vika sig i den mest ovissa kvartsfinalen.
Ryssland går vidare.

Sverige – Slovakien (21.30, TV12)
Juniorkronorna har åter igen gått obesgrade genom hela gruppspelet. Nu väntar den stora utmaningen för Sverige att prestera när det också gäller som mest. Slovakerna lyckades med bedriften att endast släppa in två mål mot Ryssland och deras storstjärnor, det imponerar. För Sveriges del är det viktigt att laget slutar att ta onödiga utvisningar som kan bli jobbigt i längden, speciellt mot tuffare motstånd längre fram. Matchen bör Sverige vinna relativt enkelt då man har ett bättre lag på alla positioner.
Sverige går vidare.

USA – Schweiz (23.30, TV12)
USA har imponerat stort med sina två toppspelare Clayton Keller, Colin White och Charlie McAvoy i spetsen. Efter vinster mot rivalerna Ryssland, och framför allt Kanada, är amerikanarna de stora guldfavoriterna för mig. De blandar hårt jobb och fysik med otroligt pucksäkra killar som kan sätta upp de avgörande lägena. Schweizarna är dock inte ofarliga och kan ställa till problem. Trion med Jonas Siegenthaler, Nico Hischier och lagkaptenen Calvin Thürkauf är skickliga och kan skaka USA om deras målvkat Joren Van Pottelberghe ger dem momentum.
USA går vidare.

Kanada – Tjeckien (02.00, SVT)
Här är Kanada stora förhandsfavoriter mot ett Tjeckien som blandat och gett i turneringen. En imponerande vinst mot Finland avlöstes med förluster mot länder som Schweiz och Danmark, som på pappret borde varit lättare motstånd. I Kanadas möte mot USA ville ingenting lossna för kanadickerna som innan det slagit Ryssland i öppningsmatchen och haft målfest mot Lettland. Hemmanationen har spelare som Dylan Strome, Mathew Barzal och backen Thomas Chabot som bör göra processen kort mot Tjeckerna i slutändan. Räkna även med ett massivt hemmastöd när det kanadensiska landslaget intar Montréal och Bell Centre.
Kanada går vidare.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN