Foto: Bildbyrån
Scandic

Emma Eliasson, lagkapten i Luleå HF/MSSK väljer 27 år ung att avrunda elitkarriären. Det meddelade klubben idag på deras hemsida.

Eliasson som anses vara svensk damhockeys bästa back genom tiderna, hade kontrakt med LHF även nästa säsong. Men i samråd med laget väljer parterna att avsluta samarbetet i förtid.

– Det här är ett beslut som har vuxit fram under de senaste säsongerna. Tanken på att sluta fanns redan under sista säsongen i Munksund, men en flytt till Luleå Hockey gjorde att jag fick ny energi och chansen att vara med om att flytta fram damhockeyns positioner ytterligare för framtiden – vilket jag är väldigt stolt över att ha gjort, säger Emma Eliasson i ett pressmeddelande.

Anledningen till det plötsliga avslutet grundar sig i att Eliasson vill avlasta sig själv i vardagen, genom satsa på något annat än hockeyn som varit en väldigt stor del av hennes liv.

– Nu kommer jag att satsa på att slutföra mina studier och låta vardagen få ett lugnare tempo. Jag ser redan fram emot att få gå på hockey i vinter som en vanlig supporter och hoppas att vi ses i Coop Norrbotten Arena eller någon annan ishall under säsongen, säger Emma Eliasson i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Kommentarer