Elin Olovsson: ”Vi siktar på medalj”

Om bara ett par dagar så inleds damernas U18-VM i Tjeckien. Igår spelade det svenska laget en träningsmatch mot värdnationen. En match som slutade med svensk seger efter straffar. Vi fick en pratstund med AIK:s Elin Olovsson inför turneringen.

Elin Olovsson gör i år sin andra säsong i AIK, under fjolåret spelade hon mest i Division 1-laget med några matcher i A-laget och men den här säsongen så har det blivit spel i SDHL på heltid.
”Även om vi inte riktigt ligger där vi vill i tabellen så har det känts bra ändå”, säger hon.

Laget som befinner sig på plats i Tjeckien består främst av spelare som spelat i SDHL under säsongen och Elin är själv nöjd med hur truppen ser ut.
”De har fått ihop en bra grupp, en skön grupp med spelare helt enkelt”, säger AIK-löftet.

”Vi siktar på medalj”

Från AIK är det Elin och lagkamraten Ethel Wilhelmsson  som är uttagna. Hemma i AIK är de omgivna av så väl ledare som lagkamrater med en hel del rutin från landslagsspel så är det inga speciella råd hon fått inför turneringen.
”De har väl egentligen bara önskat oss lycka till”, säger hon.

I Tjeckien väntar tuffast möjliga motstånd redan i gruppspelet med Kanada, USA och Ryssland. De två senaste turneringarna har slutat med förluster i kvartsfinal efter ett brons 2013 men målsättningen i år är solklar.
”Klart att vi siktar på medalj men det hade varit kul att ta hem det”, säger hon.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN