Foto: Bildbyrån

En av landets bästa målvakter har inte spelat i landslaget på länge. Nu är AIK-målvakten tillbaka i landslaget efter kritiken mot förbundskapten Leif Boork.

Hon har inte representerat Damkronorna på mer än ett år och riktade även kritik mot förbundskapten Leif Boork tidigare. Nu är dock AIK-målvakten tillbaka i landslaget. Nu är det dock med glädje som hon reagerar när uttagningen till nästa landslagssamling kommer på tal.

– Det känns jätteroligt. Jag förväntade mig inte att bli uttagen men jag hoppades på det, säger Minatsu Murase till Radiosporten.

Petades – i över ett år

Det var alltså över femton månader som Minatsu representerade Damrkonorna senast. Bland annat så var hon inte med under vårens VM-turnering. När Sportbladet pratade med henne i november förra året så pratade hon om att det var “personliga skäl” som satte stopp.

– Det handlar om personliga skäl, sa Murase då och riktade kritik mot förbundskapten Leif Boork. Hon menade att han inte varit helt ärlig till varför hon inte varit med i landslaget.

– Han skulle väl inte heller säga riktiga anledningen så det var det han sa, poängterade hon.

Samtidigt så var hon positiv till spel i OS. Något som nu ligger för dörren i februari när det kan bli en resa till Sydkorea.

– Jag försöker satsa på OS, det är ett mål jag har.

En av landets bästa tillbaka i landslaget

Murase, som bland annat är tillsammans med AHL-proffset Robin Kovacs, har de senaste säsongerna storspelat mellan stolparna. Hon har varit en av SDHL:s bästa målvakter och utsågs till den bästa av de alla säsongen 15/16. Nu är hon alltså tillbaka i landslaget, där de bästa hör hemma. 22-årige Murase har under hösten inlett sin sjätte säsong i högsta serien och ligger tvåa i målvaktsligan. Nu väntar alltså landslagsspel och hon hyser inget agg mot förbundskaptenen och förklarar varför hon inte representerat Damkronorna.

– Jag tycker vi kommer överens. Det är lite olika skäl, jag har opererat mitt knä och så, säger Murase om uppehållet från landslaget.

Efter kritiken mot Boork: “Frustration”

Samtidigt så vill Leif Boork själv inte förstora det hela. Dock är hon bara en i raden av kritiska spelare. Detta tillsammans med spelare som slutat i landslaget. Samtidigt som frustrationen mot honom inte påverkar hur han ser på AIK-målvakten.

– Jag vill inte förstora det, men det har funnits lite grann i hennes helhetssituation som gjorde att det kanske dök upp lite frustration gentemot mig. Men det är ingenting som belastar henne i mina ögon, säger Boork.

Hela truppen till landskamperna mot Finland
Målvakter: Sara Grahn, Minatsu Murase.
Backar: Emmy Alasalmi, Johanna Olofsson, Annie Svedin, Emilia Ramboldt, Maja Nylén-Persson, Elin Lundberg, Solveig Neunzert.
Forwards: Sara Hjalmarsson, Nathalie Ferno, Sabina Küller, Lisa Johansson, Pernilla Winberg, Anna Borgqvist, Erica Udén Johansson, Rebecca Stenberg, Erika Grahm, Hanna Olsson, Emma Nordin, Wilma Johansson, Olivia Carlsson.
Annonser

Kommentarer

Kommentarer