Efter kritiken mot Boork – tillbaka i landslaget

En av landets bästa målvakter har inte spelat i landslaget på länge. Nu är AIK-målvakten tillbaka i landslaget efter kritiken mot förbundskapten Leif Boork.

Hon har inte representerat Damkronorna på mer än ett år och riktade även kritik mot förbundskapten Leif Boork tidigare. Nu är dock AIK-målvakten tillbaka i landslaget. Nu är det dock med glädje som hon reagerar när uttagningen till nästa landslagssamling kommer på tal.

– Det känns jätteroligt. Jag förväntade mig inte att bli uttagen men jag hoppades på det, säger Minatsu Murase till Radiosporten.

Petades – i över ett år

Det var alltså över femton månader som Minatsu representerade Damrkonorna senast. Bland annat så var hon inte med under vårens VM-turnering. När Sportbladet pratade med henne i november förra året så pratade hon om att det var ”personliga skäl” som satte stopp.

– Det handlar om personliga skäl, sa Murase då och riktade kritik mot förbundskapten Leif Boork. Hon menade att han inte varit helt ärlig till varför hon inte varit med i landslaget.

– Han skulle väl inte heller säga riktiga anledningen så det var det han sa, poängterade hon.

Samtidigt så var hon positiv till spel i OS. Något som nu ligger för dörren i februari när det kan bli en resa till Sydkorea.

– Jag försöker satsa på OS, det är ett mål jag har.

En av landets bästa tillbaka i landslaget

Murase, som bland annat är tillsammans med AHL-proffset Robin Kovacs, har de senaste säsongerna storspelat mellan stolparna. Hon har varit en av SDHL:s bästa målvakter och utsågs till den bästa av de alla säsongen 15/16. Nu är hon alltså tillbaka i landslaget, där de bästa hör hemma. 22-årige Murase har under hösten inlett sin sjätte säsong i högsta serien och ligger tvåa i målvaktsligan. Nu väntar alltså landslagsspel och hon hyser inget agg mot förbundskaptenen och förklarar varför hon inte representerat Damkronorna.

– Jag tycker vi kommer överens. Det är lite olika skäl, jag har opererat mitt knä och så, säger Murase om uppehållet från landslaget.

Efter kritiken mot Boork: ”Frustration”

Samtidigt så vill Leif Boork själv inte förstora det hela. Dock är hon bara en i raden av kritiska spelare. Detta tillsammans med spelare som slutat i landslaget. Samtidigt som frustrationen mot honom inte påverkar hur han ser på AIK-målvakten.

– Jag vill inte förstora det, men det har funnits lite grann i hennes helhetssituation som gjorde att det kanske dök upp lite frustration gentemot mig. Men det är ingenting som belastar henne i mina ögon, säger Boork.

Hela truppen till landskamperna mot Finland
Målvakter: Sara Grahn, Minatsu Murase.
Backar: Emmy Alasalmi, Johanna Olofsson, Annie Svedin, Emilia Ramboldt, Maja Nylén-Persson, Elin Lundberg, Solveig Neunzert.
Forwards: Sara Hjalmarsson, Nathalie Ferno, Sabina Küller, Lisa Johansson, Pernilla Winberg, Anna Borgqvist, Erica Udén Johansson, Rebecca Stenberg, Erika Grahm, Hanna Olsson, Emma Nordin, Wilma Johansson, Olivia Carlsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN