Curre Lundmark: ”Det är alltid roligt att möta Finland”

Svenske ishockeylegendaren Curt ”Curre” Lundmark driver Swedish Legends som åker rundor i Sverige och spelar ishockey. Laget består av gamla storspelare. Imorgon möter man Finland i Västerås och han menar att man ser fram emot matchen.

Swedish Legends är ett lag som drivs av ishockeylegendaren Curt ”Curre” Lundmark. Imorgon ställs man mot Finland i Västerås och man ser fram emot matchen och dagen.

– Det är alltid roligt att möta Finland. Oavsett om det är på pojklagsnivå eller seniornivå.
Vilken nivå det än är, så är det ett oerhört trevligt utbyte. Kommer bli en festlig eftermiddag och kväll imorgon. Spelarna älskar att möta varandra, både ute på isen och efter matchen. Men samtidigt finns känslan kvar att man vill slå Finland, så det kommer bli match, det är jag helt övertygad  om, säger han till Hockeybladet.nu.

Det kommer att finnas många hemmasöner att kolla på, bland annat, Patrik Juhlin, Nicklas Lidström, Fredrik Nilsson, Leif Rohlin och Tommy Salo. Coach för laget är som vanligt Curt Lundmark.

Vad betyder Swedish Legends för dig?
– Det betyder hockey-nostalgi och hockeyhistoria. Tradition och svensk hockeyhistoria är väldigt viktigt för mig. Att men bevarar minnena från de här stora segrarna och de stora spelarna som vill figurera ute på isen och synas. Det är en oerhört viktigt del för svensk ishockey, och jag är glad att vara en del av det.

Vilka spelare är egentligen lättast att få med till sådana matcher?
– Egentligen alla. När dem har tid och möjlighet att komma ifrån sina arbeten. Många av spelarna har väldigt viktiga uppdrag i klubbarna och jobbar internationellt. Dem har ju en helt annan hänsyn sin till familj också. Vi försöker också varva mellan de olika spelarna så varje spelare inte spelar varje match. Vi har tillgång till mellan 130-150 spelare och det är bland de vi plockar. Det beror lite på geografiskt också, berättar han.

Curt Lundmark är född och uppväxt i Västerås och ser en hel del matcher i HockeyAllsvenskan när VIK Västerås spelar. Han berättar att han vill se ett större engagemang från spelarna ute på isen.

– Jag hoppas att laget börjar fungera bättre och att de ej trillar ur den här serien. Har sett en hel del matcher i år och tycker det saknas glöd där ute.  Jag hoppas att alla spelare förstår vad det handlar om och att man måste prioritera den individuella individen. Jag tycker inte alla spelare tar det här på fullaste allvar, de finns spelare som åker och lattjar där ute. Jag vill se ett större och djupare engagemang från de här spelarna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN