Boork slutar – hon tar över som förbundskapten

Förbundet låter idag meddela att Leif Boork slutar som förbundskapten för Damkronorna efter OS i Sydkorea. Ny förbundskapten blir istället Ylva Martinsen. 
– Jag är otroligt stolt över att få den här möjligheten, säger Martinsen i förbundets pressmeddelande. 

Nuvarande förbundskaptenen för Damkronorna, Leif Boork, har suttit på sin position sedan 2013 och har kontrakt över OS i Sydkorea som spelas i februari månad. Hans tid som förbundskapten har dock präglats av konflikter med spelare, däribland Jenni Asserholt och Emma Eliasson. Nu står det klart att OS också blir det sista han gör som förbundskapten.

Hon tar över

Ny förbundskapten blir istället Ylva Martinsen. Detta meddelar förbundet i ett pressmeddelande. Martinsen har tidigare arbetat som tränare för Segelstorp och AIK i SDHL och kommer närmast ifrån en tränarroll inom U18-landslaget.
– Jag är otroligt stolt över att få den här möjligheten. Det är ett hedersuppdrag och det finaste jobb du kan få inom hockeyn. När jag själv spelade var det en ära att dra på sig landslagströjan så det här känns såklart jätteroligt, säger Martinsen i förbundets pressmeddelande.

Nöjd med rekryteringen

Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt är väldigt nöjd med rekryteringen:
– Ylvas bakgrund som spelare och coach inom både nationell och internationell elitishockey är en bra plattform för henne i detta uppdrag. Hennes goda ledaregenskaper som bl.a. utvecklats i hennes civila arbete som gruppchef inom Polisen kommer vi ha stor nytta av inom svensk landslagshockey. Jag ser verkligen fram emot att få samarbeta med Ylva, säger Boustedt i pressmeddelandet.
– Landslaget är ett flaggskepp för hela verksamheten och med Ylva som ny förbundskapten och med hennes moderna ledarskap skapas förutsättningar för att ta nästa steg i utvecklingen av damishockeyn.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN