Även USA:s herrar kan bojkotta VM

Tidigare har USA:s damhockeylandslag hotat att bojkotta vårens Ishockey-VM. Nu kan landets herrlandslag göra samma sak för att stötta damspelarna.

Ishockey-VM på damsidan inleds i slutet på veckan. Det råder dock tveksamheter kring det amerikanska lagets deltagande. Spelarna som är uttagna har sagt att man inte kommer att delta om man inte får högre ersättning bättre stöd från det amerikanska ishockey förbundet.

”Som vi har sagt ifrån början handlar det här om mer än ersättning för det nuvarande landslaget; det handlar om rättvisa för kvinnliga spelare nu och i framtiden”, skriver landslagsspelarna i ett uttalande.

Herrspelarna stöttar damerna

Det amerikanska ishockeyförbundet letar nu ersättare till dam-VM men kan tvingas att spela utan lag. Detta även i hockey-VM för herrar enligt NHL-agenten Allan Walsh. Spelarna som är aktuella funderar på att visa solidaritet för damlandslaget.

”Snacket bland NHL-spelarna är att de amerikanska spelarna kommer att vägra spela herr-VM av solidaritet med damerna”, skriver Walsh på Twitter.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN