KRÖNIKA: Nu räcker det Boork – här är din ersättare

0
1196
Foto: Bildbyrån

När Leif Boork tog över Damkronorna tyckte jag att det var bra. Jag kände att om det var någon som kunde lyfta damhockeyn så var det den gode Boorken, och det började lovande. Nu är det dags för en ersättare att ta över stafettpinnen.

Innan Leif Boork kom in som förbundskapten till Damkronorna var det där och då det bästa som kunde hända damhockeyn i Sverige. Tack vare Boorken lyftes damhockeyn upp i media och det surrades om Damkronorna hit och damkronorna dit. Det var kontroverser gentemot Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, det var spelare som tyckte att han var för hård och slutade. Allt kring Damkronorna lyftes upp i media. På så sätt var Leif Boork så bra för svensk damhockey.

Utveckling

Det pratades om OS-guld 2018, det är alltså nästa år. Året efter att Damkronorna förlorade mot Tyskland i VM och förnedrades av Finland. Ett Finland som tagit de steg som Boork och förbundet sagt att de svenska spelarna skulle ta. Men något hände. Stjärnorna la av en efter en, Boorken var precis så kantig som han varit när han tränat herrar. Nu tränar han damer och Boorks kantighet och envishet har gjort honom omöjlig. Det är dags att tacka ”Leffe” för den tiden han lagt ner på Damkronorna och hälsa nytänkandet välkomna in på förbundsnivå.

Mitt förslag är givet

Jared Cipparone

Nu vill jag se ansikten med damhockeykompetens i landslaget och här vill jag att förbundet verkligen satsar och att SDHL och dess klubbar verkligen ställer sig bakom den nya förbundskaptenen, eller egentligen de nya förbundskaptenerna. Jag tror och hoppas att förbundet tagit in Jared Cipparone från Djurgårdens guldlag som assisterande förbundskapten till Leif Boork med förhoppning om att han tar över efter VM. Jag hoppas verkligen det. Jag är helt säker på att Jared Cipparone är rätt person att kunna utveckla Damkronorna och få dem att komma igen.

Kan Finland matcha både Kanada och USA så ska Sverige också kunna göra det. Till assisterande förbundskapten vill jag se Maria Rooth, en före detta världsspelare som vet vad som krävs för att spelarna ska kunna ta steget från svenska stjärnor till världsstjärnor. Maria Rooth är svensk damhockeys svar på Börje Salming, Håkan Loob eller vem av legendarerna du vill lyfta fram. Den stora skillnaden är att dagens stjärnor och blivande dito har sett Rooth spela. Firma Cipparone/Rooth uppbackad av en General Manager för Damkronorna, varför inte Luleås Fredrik Glader, skulle vara perfekt. Glader skulle kunna dela tjänsten på förbundet med tjänsten i Luleå och få det att fungera.

Agera nu hitta Boorks ersättare

Nu är det hög tid att byta, efter ett VM där det känns att svensk damhockey gått bakåt och det kraftigt. Dessutom uttalade sig Boork om att det var första gången han hade starkas möjliga lag. Det med spelare som Jenni Asserholt, Tina Enström och Emma Eliasson inte var med i USA.

Tack för nästan allt du gjort för svensk damhockey Boork! Nu är det dags att gå vidare.
Vem vill du se som förbundskapten för Damkronorna? Diskutera gärna.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

3 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.