KRÖNIKA: Därför har Malmö lyckats i säsongsinledningen

Det går bra för Malmö Redhawks. Riktigt bra till och med. Efter tretton omgångar ligger Skånelaget på en andraplats med 25 poäng. Detta trots att många, inklusive undertecknad, var något skeptisk till Patrik Sylvegårds lagbygge.

Efter förra säsongens semifinaluttåg mot Växjö tappade Malmö viktiga spelare som Rhett Rakhshani, Nils Andersson och Erik Forssell. Spelare som haft en viktig roll för laget på olika sätt och som varit stora faktorer till att det gått så bra som det gjort. Jag blev därför väldigt tveksam till hur det skulle för laget denna säsongen och jag hade knappast förväntat mig Malmö skulle ligga i toppen. Men så fel jag hade. Lagmaskinen Malmö Redhawks fortsatte och blev ännu starkare.

En bra lagkemi gör mycket

För det är just det som Malmö är just nu: en lagmaskin som är svårstoppad. Samtliga spelare, från förstakedjan till fjärdekedjan ger sitt yttersta i varje byte. Och det krävs för att det ska gå bra för Malmö eftersom man egentligen inte har några större spetsspelare. Det känns som att det är en oerhört bra lagkemi i Malmö, och detta bekräftade Max Görtz i en intervju med Hockeybladet inför SHL-premiären.

– Jag tycker som sagt att vi har en bra lagkemi, det är den bästa jag varit i på seniornivå.

Lagkaptenen är ett ypperligt exempel

Att det går bra för lagmaskinen Malmö är självklart samtliga ledare och spelares förtjänst, men lite extra kredd ska lagkaptenen Fredrik Händemark och hemvändaren Emil Sylvegård ha. Lagkaptenen, som tog över kaptensrollen från Erik Forssell under den förra säsongen, blir bara bättre och bättre och det gäller för Patrik Sylvegård skriver ett långt kontrakt med lagkaptenen, för det är nog inte många SHL-klubbar som tackar nej till att ha honom i sitt lag. 25-åringen har bokförts för nio poäng på de hittills tretton spelade SHL-matcherna.

Detsamma gäller Emil Sylvegård som vände tillbaka till moderklubben inför säsongen. Sylvegård är en spelare som ger allt för sitt lag med sitt uppoffrande spel, även om det förstås inte uppskattas av motspelare och andra lags supportrar. Att han sprider energi och självförtroende till laget är såklart en ovärdeligt för laget som tagit sig till semifinal de två senaste säsongerna.

Ledarstaben ligger bakom

Självklart är också ledarstaben med huvudtränare Peter Andersson i spetsen en stor faktor till att det går så bra som det gör. Jag är väldigt imponerad över hur Peter Andersson de senaste säsongerna fått Malmö till att gå från nykomlingar till att bli ett lag att räkna med på bara några säsonger. Denna säsongen har laget dessutom drabbats av flertalet skador på främst backsidan men verkar varken oroa eller störa gruppen. Dessutom gör spelarna som kommer in och ersätter det bra.

Frågan är om lagmaskinen orkar fortsätta så här resten av säsongen. Jag tror att om det fortsätter att gå så här bra är det inga problem, men om det däremot skulle börja gå tyngre återstår det att se hur man tacklar det. Men en sak är säker och det är att Malmö har överraskat de flesta. I alla fall inledningsvis. Nu återstår det att se om lagmaskinen fortsätter att ånga på.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN