Inför Malmös premiär: ”Bara att tuta och köra”

Ikväll spelar Malmö Redhawks sin första SHL-match för säsongen när man gästar Mora. Hockeybladet har pratat med Max Görtz och Stefan Warg inför den stundande premiärmatchen.
– Det ska bli jävligt kul, säger Görtz.

Ikväll börjar säsongen på riktigt för Malmö Redhawks. Skånelaget reser till Dalarna för match mot Mora IK.

– Man har väntat väldigt länge på att sätta igång en ny resa med laget och klubben så det ska bli jättekul, säger Redhawksbacken Stefan Warg till Hockeybladet.

”Bästa jag varit i på seniornivå”

Inför säsongen tappade Malmö några toppspelare. Detta är dock inget som oroar Max Görtz. Istället menar forwarden att det är den bästa lagkemin han upplevt under hela sin seniorkarriär.

– Många har sagt att vi inte har dem stjärnspelarna som Rakhshani eller Miele, men vi har ett lag som kommer jobba väldigt hårt. Lag kommer få det tufft emot oss. Jag tycker som sagt att vi har en bra lagkemi, det är den bästa jag varit i på seniornivå. Så ser fram emot säsongen så får vi se var vi hamnar, säger Görtz.

Den senaste säsongen var Stefan Warg en starkt bidragande faktor till att laget gick till semifinal. Nu vill backen komma upp till en nivån igen, men det är en liten bit kvar.

– Man får vara ödmjuk. Det är ändå jobbigt att komma upp på den nivån igen, jag har en liten bit till den nivån så det gäller att jobba extra.

”Har inte fått något bakslag”

Desto tyngre blev säsongen för Max Görtz. 25-åringen från skånska Höör drogs med skador under stora delar av säsongen, men det är inget som stör forwarden nu.

– Än så länge känns det bra. Jag har inte fått något bakslag så det är positivt än så länge. Det gäller att jag gör mina övningar varje dag. Men imorgon (läs idag) är jag frisk och kry i alla fall, så det är bara att tuta och köra, säger Görtz.

Tidigare Malmötränaren i Mora

Under kvällen ställs Malmö mot Mora som tränas av den tidigare Malmötränaren Mats Lusth. Stefan Warg säger att det gäller att komma ut bra från början.

– Vi har själva haft Lusth som tränare så det är klart att vi vet lite hur han vill spela, men det är inte lätt att spela uppe i Mora så det gäller att komma ut skärpt från början, avslutar Warg.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN