HEDLUND: Det är bara att hålla med Hellkvist – ”Ska vi hålla på och trada om en tackling”

Det kan ha varit en av de bättre SHL-matcherna den här säsongen. Trots det handlar efterspelet om en tackling, jag håller med Leksands tränare efter matchen.
– Ska vi hålla på och trada om en tackling, säger Björn Hellkvist.

Djurgården och Leksand bjöd upp till stor hockeyunderhållning och eftersnacket handlar om en tackling. Det var inte den jag hade på näthinnan när jag lämnade Hovet igår efter den välspelade matchen mellan två lag som både kunde och ville spela en fartfylld ishockey. Det första jag skrev ned i början av matchen var ”Det blir inte många bromsspår idag inte”. Efter matchen fick jag medhåll av Leksands tränare och det här ska verkligen premieras enligt mig.

– Jag är jätteglad att få vara med om en sån här match. Det är fysiskt det är tufft, det är två lag som verkligen vill vinna. Tävlingsnivån på den här matchen kan vara bland det högre jag har varit med om denna säsongen. Det är en ynnest att stå och coacha en sån här match. Synd att det inte är någon publik, säger Björn Hellkvist på presskonferensen efter matchen.

Special teams

Djurgården har haft stora problem att göra mål i powerplay den här säsongen. Något som klubben tagit tag i. Igår var tre av fyra Djurgårdsmål frukten av spel i powerplay. Två mål kom i spelformen och ett mål kom sex sekunder efter avslutat numerärt överläge. Dessutom höll man helt tätt bakåt i numerärt underläge. I spelet fem mot fem var Leksand ett nummer starkare än Djurgården och det avgjorde matchen.

Bubblade på isen

Tillbaka till farten på isen. Jag kom på mig själv att bara le när jag såg matchen, det är ju så här hockey ska spelas. Det är så här det blir när två lag verkligen vill spela ishockey. Dessutom har Leksand genomgått en förvandling sedan förra matchen på Hovet, då jag skrev om att glöden saknades. Det gjorde den då, nu är det något helt annat ljud i skällan från mig. Alla lag ska se upp för Leksand, dock slänger jag ut ett varningens finger. Har Leksand hittat storformen för tidigt? Klarar de att hålla i det här? Det är något som framtiden får visa, motståndarna i slutspelet ska dock vara vaksamma.

Jag håller också med Hellkvist i analysen om att det bubblade på isen. Däremot håller jag inte riktigt med om att domarna tillät det tuffa spelet. De silade mygg och svalde elefanter i en match som var enligt mig lättdömd. Spelar lag med sådan här respekt för varandra ska det vara en ynnest att vara domare. Nu ska ingen skugga falla över rättskiparna, det var några få misstag och då är jag benägen att hålla med Hellkvist när det börjar pratas om tacklingen.

– Ska vi hålla på och trada om en tackling, är det de vi ska syssla med eller ska vi berätta att det är en bra hockeymatch, säger han.

Tacklingen

Ja, den måste tyvärr tas upp. Jag ska försöka att det inte ska bli en långbänk av analysen kring den.

Bedömningen som domarna gör är helt rätt. När Patrik Zackrisson kommer in i situationen gör han det från den blinda sidan från Högström sett. Den stenhårda axelkåpan träffar Högström rakt på hakspetsen och han faller handlöst ner i isen. En boxningsdomare hade inte ens räknat där.

Är det avsiktligt? Definitivt inte! Hade den kunnat undvikas? Nej, det är en ren olyckshändelse. Har Högström något ansvar? Inte i det här fallet, han sträcker sig efter en puck när laget spelar boxplay. Ska Zackrisson stängas av? Ja, sett till tidigare bedömningar kommer det att bli tre matcher och böter.

Till sist

Har du inte sett matchen? Se den i efterhand på C More!

Sänder dessutom en sista varning för Leksand inför slutspelet!

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN