HEDLUND: Brynäskaoset talar för HV71

Brynäsledningen är på väg att skicka ner klubben i Hockeyallsvenskan, allt talar för HV71 nu enligt Hockeybladets Tomas Hedlund. Brynäs är en klubb i fritt fall.

Allt och då menar jag verkligen allt talar för HV71 i det stundande kvalet. Det är kaoset i Brynäs som bröt ut efter förlusten mot Oskarshamn i den sista omgången av SHL den här säsongen. Efter matchen spekulerades det i media att Peter Andersson och Viktor Stråhle skulle ha fått sparken från klubben. När jag fick tag på sportchefen Michael Sundlöv efter matchen fick jag onda aningar om hur det hela har gått till. Han ville inte prata om tränarna alls.

– Jag är inte delaktig i det. Du får ringa Campese (Michael, klubbdirektören), säger Sundlöv till Hockeybladet.

Tyst från Campese

Från klubbdirektören Campese har det varit tyst, förutom att klubben gått ut med att tränarparet Andersson och Stråhle fått gå. En av de som fortfarande är kvar är Mikael Holmqvist, en tränare som klarar sig i varje tränarbyte i Brynäs.

Peter Andersson själv skickade ett SMS till Hockeybladet och bekräftade att han och kollegan fått gå. ”Stämmer” var svaret som kom.

Läs mer om turerna kring Brynäs det senaste dygnet här.

Tränarcirkus

Brynäs har haft en tränarcirkus de luxe sedan SM-finalen 2017. Sedan dess har det inte gått en säsong utan att klubben har sparkat en eller flera tränare. Ledningen har kommit med halvlösningar och klarat sig på målsnöret.

Att det sker den här säsongen, precis inför klubbens viktigaste matcher någonsin, bekräftar att det är något som är snett, riktigt snett i klubben. Jag skulle inte vlija vara Brynässupporter idag. Brynäs kommer att åka ur SHL för första gången någonsin. Det kommer att ske den säsongen klubben skulle ta avstamp mot något nytt. Det var därför Peter Andersson kom till klubben. Nu har han misslyckats, men vad har det varit för säsong? Jag tror att Andersson hade räddat kvar Brynäs i SHL.

Spelarbesvikelse

Enligt de personer i och kring Brynäs som jag pratat med är det spelare som uttryckt sin besvikelse över hur Peter Andersson leder laget. Till slut föll ledningen, alltså inte sportchefen, med klubbdirektören Campese i spetsen.

Jag hör om bleka styrelsefigurer, missnöje mot Campese och annat i den sjuka klubben. Det är så klart att något är fel när inte sportchefen ställer sig bakom beslutet att sparka tränarparet. Sportchefen Sundlöv avgick på uppstuds när beskedet kom.

Total oerfarenhet

Nu väntar ett ledarskap från Josef Boumedienne och Nils Ekman i kvalet. Två personer som har noll erfarenhet av att träna och coacha på den här nivån. Med tanke på de starka spelarna i Brynäs kommer det här att sluta i kaos.

Att det är styrelsen tillsammans med klubbdirektören som anlitat de nya tränarna är ju horribelt. Men å andra sidan, vad ska de göra när sportchefen också sagt upp sig?

Brynäs IF bildades 1912, hockeysektionen har 13 SM-guld. Jag har aldrig sett en klubb ha så otroligt uselt ledarskap. Skit rinner nedåt och det är inte Peter Andersson det är fel på! Han kom till ett sjunkande skepp och han inte täppa till läckorna.

Här kan du läsa om förutsättningarna för ödeskvalet mot HV71, och här om kaosdygnet som startade igår efter matchen mot Oskarshamn.

Frågan är om och inte när vi får se Brynäs i SHL igen?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN