SHL: Brynäs händelserika dygn

Det händer grejer i Brynäs. På mindre än ett dygn har både huvudtränaren Peter Andersson och sportchefen Michael Sundlöv försvunnit från klubben. Detta bara några få dagar innan det stundade kvalet mot HV71.

Igår kväll efter matchen mot Oskarshamn, fick huvudtränaren Peter Andersson beskedet att han lägre inte var önskvärd i klubben. Det var Sportbladet som avslöjande nyheten och det var där Andersson fick reda på det först, innan man hört något från klubben. Efter det tog man kontakt med klubbledningen som där bekräftade att han inte längre var önskvärd i klubben. Även assisterande tränaren Viktor Stråhle får lämna Gävleklubben.

Känner mig inte delaktig

Inte nog med att både huvudtränare med en assisterande lämnar. Efter detta valde även Sportchefen Michael Sundlöv att säga upp sig under dagen, efter gårdagens händelser.

– Jag hade kanske fått sparken ändå. Men när ledningen valde att säga upp Peter så kände jag att det inte gör från eller till med min närvaro. Har ändå inte varit delaktig i något på ett tag. Jag bad ledningen om att bli arbetsbefriad och har fått det godkänt, säger Sundlöv till Sportbladet.

Intressant Framtid

Första matchen i ödeskvalet för Brynäs som spelas mot HV71 börjar redan nu på tisdag på hemmaplan. Vilka som kommer ta över tränarsysslan över kvalet har nu annonserats ut av Brynäs. Det blir dom förra NHL-spelarna Nils Ekman och Josef Boumedienne som tar över rodret. Det är två mycket rutinerade herrar som har en hel del erfarenhet i bagaget som spelare. Målet blir såklart och lyckas hålla kvar Brynäs i SHL. Men det är som sagt inte många dagar till första matchen, så det blir mycket intressant och se om det hinner bli någon effekt i laget till tisdagens match.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN