FINALEN: Analys av finallagen – de vinner på papperet

Ikväll startar finalspelet i SHL, det alla lag drömt om, men bara två lag som får uppleva det. Till slut är det endast en spelare, en kapten som får lyfta Le Mat-pokalen och ett lag som står som mästare. Hockeybladet analyserar finallagen och går igenom de viktigaste bitarna för vad som gäller för att stå där som vinnare.

Finallagen är redo, supportrarna är redo – det är dags. Vilka vinner? Det ska vi ta reda på. Hockeybladet har gått igenom del för del för att se vilken kapten, Liam Reddox i Växjö eller Pontus Petterström, som får lyfta Le Mat-pokalen.

Målvakter

Växjö – 7

Viktor Fasth är en vinnarskalle och en av de tydligaste förstamålvakterna i SHL. Nu finns det frågetecken kring honom och hans medverkan, åtminstone i den första finalen. Hur klarar Viktor Andrén trycket att vara förstamålvakt? Om Andrén gillar läget blir Växjö svårslagna.

Skellefteå – 8

Joni Ortio har vaknat och gjort Skellefteå till en guldkandidat. Reserven Gustaf Lindvall är den som drar ner målvaktsbetyget. Fortsätter Ortios form och självförtroende kan guldet hamna i Skellefteå. Växjö har dock andra anfallstyper än Djurgården.

Backar

Växjö – 7

Resliga och följsamma backar som passar bra i försvarstriangeln back, back och målvakt. Elakingen Daniel Rahimi, superrookien Joel Persson, stabile Eric Martinsson och veteranen Noah Welsh är backar som de flesta vill ha i sitt lag. Stabilt helt enkelt.

Skellefteå – 6

Läste sönder Djurgården i sin semifinal. Med Johan Alm och Emil Djuse tillbaka efter skada stärktes defensiven enormt. Katic, Kostka och Pudas är inga duvungar de heller.

Forwards

Växjö – 10

Det är egentligen bara att rada upp namnen så hittar du matchvinnare i överflöd. Sam Hallam har dessutom fått dem att agera som ett lag och maskinen Växjö är svårslagna. Ingen nämnd ingen glömd här.

Skellefteå – 8

Finns det något bakom OS-kedjan? Henrik Hetta, Tim Söderlund och Jesper Olofsson bubblar. Däremot är Bud Holloway iskall. Inte samma klass som Växjö, men har slutspelsrutin som ger en extrapoäng.

Vinnarskallar

Växjö – 10

Elias Pettersson är egentligen ensam tio poäng och uppbackad av Viktor Fasth, Joel Persson, Andrew Calof, Tuomas Kiiskinen, Andy Miele, Dennis Rasmussen, Robert Rosén och Brendan Shinnimin gör Växjö till storfavoriter i finalen.

Skellefteå – 6

Skellefteå är inte dåliga, men Växjös superstyrka här drar ner betyget. Oscar Möller, Jimmie Ericsson, Joakim Lindström och Joni Ortio är Skellefteås stora vinnarskallar. De måste få med resten av laget.

Gnällspikar

Växjö – 1

Växjö gnäller inte, de kör på. Någon gång kan det påpekas domarbeslut, men under matcherna är det stenansikten.

Skellefteå – 10

Jimmie Ericsson har svart bälte i att gnälla. Varje match har domaren hotat med att det är färdigspelat och Jimmie Ericsson gnäller på! Skellefteå vinner på det och det är en del av spelet. Bert Robertsson i båset är också bra på att få domaren med sig.

Bad ass-spelare

Växjö – 6

Daniel Rahimi hade varit en tiopoängare om inte han spelar över och blir vårdslös. Hans brutala spel kan göra Växjö till svenska mästare, men det kan också ge fem minuter och avstängning. Brendan Shinnimin delar nästan ut mer smällar framför motståndarnas mål än han får. Hade det bara varit bad ass hade Växjö fått tio poäng, men nu är betyget satt på styrkan det ger laget.

Skellefteå – 10

Joakim Lindström, Emil Djuse och Jimmie Ericsson kan alla spela bländande hockey. De är också de spelare om ger mer smällar än de tar. Lindström och Ericsson är experter på att ge tjuvnyp som inte domaren ser, men som får motståndarna ur balans. Djuse smäller på. Blir det gruff eller slagsmål är någon av dem där – garanterat.

Coach

Växjö – 10

Sam Hallam har Fredrik Hellgren och Jörgen Jönsson med sig i båset. De får videosekvenser till båset och kan visa spelarna på en surfplatta hur de spelat och vad de ska göra i stället. Hallam själv är lugnet själv och inte rädd att peta en stjärna. Har dessutom lyckats bygga ett lag av stjärnor, det är inte många som klarar det.

Skellefteå – 4

Inte samma kyla och lugn som i motståndarbåset. Snackar ofta med domarna och skyller på andra efter matcherna. Radar upp silvermedaljer i de finaler de coachat.

Publik

Växjö – 7

Klacken kämpar för sitt lag, men gör det i motvind från den egna sittplatspubliken. Klapporna är minus två poäng. Klacken ska ha en stor eloge för att aldrig ge upp.

Skellefteå – 8

Klacken får lätt med sig sittplats som gärna klappar händerna, inga klappor som ger minus. Ljudkulissen kan bli öronbedövande – men gör motståndarna mål blir det snabbt tyst som efter amen i en kyrka. I medgång kan de lyfta sitt lag.

Totalt

Växjö – 58 av 80
Skellefteå – 60 av 80

Så spelas finalerna

[event_blocks 27973]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN