FINAL 4: Vad talar egentligen för Skellefteå idag?

Det är dags för den fjärde finalen och Växjö kan säkra sitt andra guld genom tiderna. Finns det något alls som talar för att Skellefteå ska kunna förlänga finalserien med ytterligare en match – till att börja med. Det finns en del som talar för västerbottningarna idag, men vad? Var talar emot?

Skellefteå ska försöka förlänga finalserien idag och de hoppas ju så klart att bli historiska genom att vända ett 0-3-underläge till seger. Det finns några saker som talar för en femte match i Vida Arena på tisdag och ett par saker som talar för att det tar slut nu. Jag startar med det som talar för Skellefteå.

Viktor Fasth

Det är back to back och Viktor Fasth är tillbaka efter hjärnskakningen, något som talar för ett målvaktsbyte. Fasth har missat de tre inledande matcherna och osäkerheten bakom hans form talar för att västerbottningarna. Kommer han upp i nivå – om han får chansen att vakta kassen.

Säkra guldet hemma

Även om det är stort att vinna en final med 4-0 i matcher, så är det större att säkra ett guld på hemmaplan. En fullsatt Vida arena som får hylla laget när de vinner guld. Den känslan kan göra att Växjö släpper den här matchen undermedvetet.

Jävlar anamma

Att gripa det sista halmstrået och ha allt att vinna, inget att förlora. Det tillsammans med ovanstående talar för Skellefteå. Frågan är också om Jimmie Ericsson, Pontus Petterström och Fredrik Lindgren avslutar sina karriärer efter den här finalserien. De vill inte avsluta med en förlust hemma i Skellefteå Kraft Arena. Kan veteranerna få med sig laget en sista gång, då kan de vinna idag.

Talar emot Skellefteå

Det finns ett par saker som tala mer för Växjö än motståndarna som de har i skarp brygga. Det är saker som gör att jag tror att det blir guld för Växjö redan idag och ett firande på Smålands Flygplats redan ikväll.

Viktor Fasth

Målvakten Viktor Fasth är tillbaka efter hjärnskakningen. Det känns lite som att jag kopierar texten ovan om honom. Den stora skillnaden är att Fasth är en sån vinnarskalle som gör att han inte kan släppa en match till motståndarna. Får Fasth chansen tar han den, spikar igen och då spelar det ingen roll hur medspelarna agerar.

Klasskillnaden

Växjö är klasser bättre än Skellefteå, något som gör att ett Växjö som tappar fokus fem procent kommer att vinna ändå. Elias Pettersson verkar göra mål även när han inte vill.

Summa summarum – Växjö säkrar guldet i eftermiddag och supportrarna som åker buss får övertala bussbolaget att de ska åka hem redan i kväll. De vill hem och fira guldet.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN