Västervik kan tvingas offra eventuell SHL-plats

Västervik har varit ett av säsongens stora utropstecken i hockeyallsvenskan och nykomlingen börjar komma närmare och närmare ett kval till SHL. Men frågan är hur man skulle klara av att uppfylla SHL:s krav

Västervik har nyligen genomfört sin första säsong i hockeyallsvenskan i klubbens historia. Man slutade på en smått sensationell tredjeplats i tabellen med 90 poäng. Endast slagna av Mora och Karlskoga. Nu ångar Västervik på bra i slutspelsserien och ligger på samma poäng som ledande AIK med bara en match kvar att spela. Vinnaren av slutspelsserien får sedan möta Karlskoga i playoff där vinnaren går vidare till att möta Rögle i ett direktkval till SHL. Men frågan är hur Västervik skulle klara av eventuellt spel i SHL.

Hallen ett stort problem

Västervik spelar i Plivit Trade-hallen. Hallen byggdes 1984 och har en kapacitet på 2500 åskådare. Varav endast 800 av dessa platser är sittplatser. SHl har krav på att lagen måste ha en arena med en kapacitet på 5000 åskådare varav 3500 måste vara sittplatser. Detta är siffror som Västervik inte är i närheten av.
”Har du varit i Västervik? Då vet du hur vår hall ser ut. Det är inte genomförbart”, säger Västerviks sportchef Tomas Lind till sportbladet.

Närmsta arena som uppfyller SHL:s krav är SAAB Arena i Linköping men därifrån är det elva mil till Västervik.

På frågan om laget skulle vara beredda att offra en SHL plats svarar Tomas Lind såhär:
”Risken finns, men jag vet inte i nuläget. Det enda alternativet jag kommer på är att spela alla 52 matcher på bortaplan.”

Alla förutsättningar inför slutspelsseriens avgörande som kan ta Västervik till playoff hittar ni här

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN