Hotet mot Västerviks avancemang: Franssons skenor

Västervik spelar klubbens hittills viktigaste match ikväll hemma mot Tingsryd. Ett av de stora hoten mot avancemang är målvaktens skenor, han tappade en senast borta mot AIK.
– Jag tappade skenan, den hoppade av, säger Jonas Fransson till Hockeybladet.

Nykomlingen Västervik kan stå för konststycket med avancemang till SHL efter bara en säsong i HockeyAllvenskan. Ikväll spelar de den sista omgången i Slutspelsserien hemma mot Tingsryd. Det är inte bara motståndet och AIK:s framfart i Uppsala som är ett hot mot Västerviks avancemang till play off mot BIK Karlskoga. I den senaste matchen mot AIK tappade målvakten Jonas Fransson skenan och var tvungen att byta medan skridskon lagades i båset, en grej som hänt tidigare under säsongen.

– Jag tappade skenan, den hoppade av. Vi var tvungna att sätta tillbaka den. Det har hänt en gång innan också, mot Björklöven borta, säger Jonas Fransson till Hockeybladet.

Målvaktsveteranen Fransson älskar slutet av säsongen när det verkligen gäller och är strid på kniven från start till mål. Han växer med uppgiften och i förrgår så njöt han av att spela inför trycket på läktarna.

– Jag kan bara tala för mig själv och det är såna här matcher som idag man spelar hockey för. Det är fantastiskt att spela såna matcher, säger han och fortsätter:

– I förrgår (mot AIK) njöt jag hela matchen. Att få spela inför så här mycket folk, med bra tryck – det var helt fantastiskt.

Defensivt hot mot avancemang

Nu väntar svårspelade Tingsryd, ett hett Smålandsmöte där ena laget har allt att förlora och det andra inte har något alls att spela för, förutom äran. Fransson tror på sitt lag och har nycklarna till framgång mot Tingsryd, samtidigt slänger han in en varning.

– Det som talar för oss är att vi spelat med en bra anfallshockey hela säsongen. Det tar vi med oss inför matchen mot Tingsryd, det blir full fart framåt på ett smart sätt, säger Fransson och fortsätter:

– Tingsryd är ett bra lag och vi har all respekt för dem. Det är ett riktigt bra defensivt lag och vi måste vara ödmjuk inför situationen. Det kan gå ut och spela helt utan anspänning så det kan bli en het match.

Fransson hoppas på en fullsatt arena och tror på att kvällens resultat räcker för att gå till play off.

Spelar ni mot Karlskoga borta på torsdag?
– Ja, det gör vi absolut.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN