Foto: Bildbyrån
Spelmässigt har det blivit bättre i klubben efter den tunga starten. Men ekonomiskt finns det fortfarande problem. Nu kallar allsvenska Västervik till krismöte.

Säsongsstarten var tung för Västervik och det såg ut att kunna bli en tuff säsong för klubben från Småland. Nu har det dock sportsligt blivit bättre och klubben har lyckats klättra till en elfteplats i Hockeyallsvenskan. En stor anledning till det är att klubben har gjort en del värvningar under säsongen. Bland annat har den rutinerade forwarden Conny Strömberg plockats in till laget. Men utanför isen så finns det fortfarande problem för Västervik och nu kallar klubben till krismöte.

Krismöte med sponsorer

Västervik ska nu ha skickat ut ett meddelande till klubbens alla huvudsponsorer där de kallas till ett möte. Detta avslöjar Dagens Vimmerby. I meddelandet som skickats till sponsorerna ska det ha stått att klubben står inför sin tuffaste utmaning hittills och söker all hjälp och stöttning de kan få.

Publiktappet – ett stort problem

Problemet grundar sig på att klubben tappar i publiksiffror jämnfört med vad de har budgeterat för. Västervik förklarar problemet så här i meddelandet till supportrarna:

“Det i sin tur betyder ett tungt inkomsttapp och också en betydande skillnad på försäljning i arenan. Det, tillsammans med en kostsam satsning på vårt J18-lag och gymnasieverksamhet, har satt oss i en ekonomisk situation som tenderar att vi kommer att gå back vid bokslutet”.

Lagets assisterande lagkapten Emil Georgsson skrev på twitter att Västerrvik går mot ett bokslut på minus två miljoner.

Läs även: LISTA: Bästa målvaktsparen i SHL

Annonser

Kommentarer

Kommentarer