Växjö i CHL-final efter storseger

Det blev inte samma jämna match när Växjö tog emot Liberec i kvällens returmöte i CHL. Hemmalaget gick på knock och utklassade motståndet.

Det var egentligen inte något snack, Växjö satte full fart direkt och fick utdelning nästan omgående. Matchuret hade inte ens passerat sex minuter innan Elias Pettersson satte ledningsmålet i numerärt överläge.

När den första perioden var över lyste 3-0 på resultattavlan i Vida Arena och man hade verkligen visat att svensk klubblagshockey står sig starkt i Europa.

Dominerade matchen

Även om tjeckerna spelade upp sig i den andra perioden och fick 1-1 så var det av ingen nytta eftersom hemmalaget avslutade med två mål i den sista perioden, passande nog var det mannen som öppnade målskyttet som fick avsluta det genom att sätta 6-1 med dryga två minuter kvar.

Växjös tränare Sam Hallam är nöjd med spelet. Till SVT sport kommenterar han

– Första perioden är den bästa vi spelat under alla år i CHL.

Finskt i finalen

Det är första gånger Växjö är i en CHL-final och där kommer det bli finskt motstånd. Det är nämligen JYP Jyväskylä som står på andra sidan isen. Det känns dock som att man har en ypperlig chans att ta hem det då finalen som spelas i en match, avgörs i Växjö den 6 februari.

Förutom att gå till final så vill även Sam Hallam att publiken sluter upp, något han säger till SVT

– Vi hoppas slå vårt publikrekord för CHL i finalen.