SHL: Duon straffas med avstängning och böter

Växjös Martin Lundberg och Örebros Borna Rendulic stängs av efter gårdagens matcher. Båda döms också till böter av Disciplinnämnden. Här är spelarnas straff.

Örebros Borna Rendulic stängs av i tre matcher och får 21 000 kronor i böter för knätacklingen mot Skellefteås Jesper Frödén i slutet av den andra perioden i går kväll. Det är inget tidsbestämt straff, utan Rendulic stängs av i tre matcher. Detta även om Örebros matcher skulle bli inställda på grund av den rådande pandemin.

Disciplinnämndens beslut

Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Borna Rendulic gjort sig skyldig till en kneeing som är bestraffningsbar. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara tre matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Tacklingen utdelas med fart
• Stor skaderisk

Slewfoot

Växjös Martin Lundberg stängs av i två matcher och får böta 12 500 kronor för den slewfoot han utsatte Färjestads Carl Jakobsson för i går kväll. Även här är straffet inte ställt inom en tidsram, utan Lundberg stängs av i just två matcher, även om någon av Växjös matcher skjuts upp.

Disciplinnämndens beslut

Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Martin Lundberg gjort sig skyldig till en sleew-footing som är bestraffningsbar. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Stor skaderisk

Förseelserna

Här han du se de båda förseelserna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN