SHL 2018/2019: Växjö första laget klart för nästa säsong

Med 14 omgångar kvar att spela av SHL står det klart att Växjö inte kan åka ur SHL den här säsongen. Inget av lagen på kvalplats, Mora och Karlskrona, kan passera Växjö i tabellen längre. Därför är det klart att smålänningarna spelar i SHL nästa säsong.

Lagen i SHL jagar en plats i den högsta ligan nästa säsong. De två sämst placerade lagen tvingas kvala för att få spela i SHL den kommande säsongen. I dagsläget är det Mora och Karlskrona som har de mindre åtråvärda platserna i tabellen.

Mora har 15 matcher kvar att spela och om de skulle ta rent hus med 15 raka trepoängare når de ändå inte upp till Växjö. Mora kan komma upp i maximalt 81 poäng, de har 36 poäng innan kvällens omgång.

För Karlskrona på den sista platsen är det ännu sämre, inte bara att poängskörden är lägre än Moras, de har också en match mindre att spela. Karlskrona kan som bäst komma upp i 77 poäng.

Växjö leder stort

Innan kvällens omgång, Mora borta, har Växjö spelat in hela 82 poäng, 16 poäng mer än tvåan Djurgården. Vid seger mot Mora, samtidigt som Örebro förlorar mot Malmö är dessutom Växjö endast en poäng från helt säkrad slutspelsplats. De är med andra ord i praktiken klara för slutspel också.

Läs mer om Växjö>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN