Ny växjöback riskerar avstängning

Förra veckan skrev vi om att Daniel Rahimi blev avstängd för en huvudtackling. Den här veckan är det en ny växjöback som är i blåsväder. Noah Welch har blivit anmäld till disciplinnämnden. 

Växjö mötte igår Färjestad i ett toppmöte i SHL. I matchens slutskede vid ställningen 4-4 som Växjös back Noah Welch missar en studsande puck och istället sätter upp en armbåge i ansiktet på Färjestadspelaren Rasmus Asplund. Situationen ledde direkt till att Noah Welch fick matchstraff och Rasmus Asplund fick lämna isen blodig. Matchstraffet är det andra Växjös back drar på sig inom loppet av bara några dagar. Så sent som i tisdags fick han nämligen matchstraff i CHL då Växjö mötte Bern. Den här gången har Noah Welch även blivit anmäld till SHL:s disciplinnämnd.

Ny växjöback drabbas

I förra veckan var det en annan växjöback som hamnade i blåsväder hos disciplinnämnden. Då skrev vi nämligen om att Daniel Rahimi stängdes av för en huvudtackling på Einar Emanuelsson. Nu riskerar alltså Noah Welch ett liknande öde.

Beskrivningen

På SHL:s hemsida förklaras avstängningen så här:

När det återstår cirka 4 minuter av ordinarie matchtid får Färjestadsspelaren Rasmus Asplund pucken på kroppen i mittzonen och åker in i anfallszonen. Några meter in i zonen står Växjöspelaren Noah Welch och försöker nå en studsande puck. Welch missar pucken och sätter då upp underarmen/armbågen med kraft i ansiktet på Asplund. Asplund spelar inte vidare efter smällen i ansiktet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN