NHL-rutin till Växjö: ”Strävan att vinna SM-guld”

De lånade ut en av sina yngre förmågor och värvar istället NHL-rutin. Växjös nyförvärv håller inte igen utan går ut hårt med strävan om att vinna SM-guld.

Ludvig Wistén lånades ut i slutet på september för spel i HockeyAllsvenskan. Nu kommer dock en värvning från klubben som lånade ut honom, Växjö Lakers. SHL-laget har nämligen gjort klart med en spelare med NHL-rutin som ska vara spelklar i veckan som kommer.

Värvar NHL-rutin

Det är den 26-årige centern Brendan Shinnimin som ansluter till SHL-laget Växjö. Han har sedan tidigare 12 NHL-matcher på sitt CV och kommer närmast från en säsong med spel i Schweiziska SCL Tigers och KHL-laget Barys Astana. Som NHL-spelare mäktade han med en assist på för Arizona Coyotes men fick mest ägna sig åt AHL-spel. Där har han ett facit på 129 poäng på 226 matcher. Som junior blev han bland annat poängkung i WHL och utsedd till årets spelare i de kanadensiska juniorligorna.

”Strävan att vinna SM-guld”

Nästa anhalt blir alltså SHL och Växjö. Dit kommer Shinnimin med ett mål: SM-guld.
På vägen dit vill han även utveckla sitt eget spel men han påpekar att det handlar om att bidra till laget.

Jag är väldigt förväntansfull över att få bli en del av den förstklassiga organisation som Växjö Lakers är. Individuellt ser jag fram emot att utveckla mitt spel över hela banan samtidigt som jag vill bidra till laget med strävan att vinna SM-guld, säger Brendan Shinnimin till klubbens hemsida.

Då gör han debut

Precis som Brendan är klubbens sportchef nöjd med hur det hela löst sig. Henrik Evertsson ser den tidigare NHL-spelare som en breddvärvning snarare än spets. Samtidigt så dröjer det inte allt för länge innan debuten kommer.

– Brendan är en mycket användbar forward som behärskar både center och ytterforward rollen. Vi har hela tiden haft ambitionen att bredda vår forwarduppställning och Brendan ger oss väldigt mycket valmöjligheter. Kortfattat kan man säga att vi väljer att bredda truppen innan vi nödvändigtvis behöver snarare än att behöva göra tvärtom längre fram, säger Evertsson.

Nyförvärvet ansluter till laget under veckan som kommer och enligt klubbens hemsida ska han vara aktuell för spel redan på torsdag om det hela löser sig som det ska.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN