Backstjärnan riskerar avstängning efter huvudtacklingen

Växjös backstjärna Daniel Rahimi riskerar avstängning för sin huvudtackling mot Luleås Einar Emanuelsson. En tackling som kom att stå sig dyrt även under matchen.

Serieledande Växjö gick för ytterligare en seger i gårdagens möte mot Luleå. Man gjorde tre mål i den andra perioden och ledde matchen inför den tredje med 3-1. Men när den tredje perioden bara var någon minut gammal så hände något som kom att förändra matchen totalt. Växjös stjärnback Daniel Rahimi gick in med full kraft mot Luleås Einar Emanuelsson i en tackling. Det slutade med att Rahimis axel träffade Emanuelsson i huvudet. Emanuelsson föll till isen och tvingades utgå medan Daniel Rahimi fick fem minuters utvisning plus matchstraff för situationen.

Detta gjorde att Luleå fick chansen i powerplay i fem minuter. Vilket man kom att utnyttja ordentligt. Man mäktade nämligen med hela fyra mål under dessa fem minuter och vände därmed även matchen från 1-3 till 5-3 vilket också blev slutresultatet.

Riskerar avstängning – igen

Nu kommer nästa smäll för Daniel Rahimi. Under fredagsmorgonen meddelade disciplinnämnden att man kommer att kolla närmare på situationen och göra en bedömning ifall Rahimi förtjänar avstängning för situationen. Detta meddelas på SHL:s hemsida.

Disciplinnämndens motivering lyder såhär:
”Rahimi valde inte att spela på pucken utan tacklade motspelaren, en tackling som först träffade i huvudet och därefter kroppen.”

Om detta leder till avstängning så hade det inte varit Rahimis första avstängning den här säsongen. Den 19:e november kom beskedet från disciplinnämnden att Rahimi stängdes av i tre matcher för en knätackling på Skellefteås Tim Söderlund.

Läs även: Brynäs slog ineffektivt Rögle

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN