Stänger ner verksamheten och drar sig ur turneringen

Först ut var BIK Karlskoga tätt efter Borlänge att stänga ner verksamheten på grund av bekräftad smitta. Nu följer Västerås på och stänger ner verksamheten och drar sig ut turneringen Skoda Trophy i Södertälje. 

Även om Västerås inte har fått någon bekräftad smitta i truppen så stänger de ändå ned verksamheten och drar sig ur turneringen Skoda Trophy som spelas i Södertälje i helgen. Detta meddelar klubben på sin hemsida under tisdagen.

– Med anledning av gårdagens besked att BIK Karlskoga drabbats av bekräftade fall av covid-19 och att ett par spelare i vår egen trupp har visat sjukdomssymptom under de senaste 24-timmarna så har vi beslutat att stänga ner vår verksamhet denna vecka skriver klubben.

Andra klubben i Hockeyallsvenskan

Tidigare under tisdagen meddelande BIK Karlskoga att de har hela 13 bekräftade fall i föreningen. Detta verkar ha föranlett även Västerås beslut om att stänga ner verksamheten.

– I samråd med vår lagläkare Björn Svartsgård och smittskyddsenheten tar vi nu läget på största allvar och inväntar besked och provsvar på om även vår spelartrupp är smittad. I nuläget finns inget bekräftat fall av covid-19 i Västerås IK men vi vill ta vårt ansvar och ställer därför in resten av veckans verksamhet för a-laget.

Läs mer om Hockeyallsvenskan här >>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN