VÄSBY: Ny forward värvas från seriekonkurrenten

Väsby fortsätter att stärka upp truppen, nu värvas forwarden Sebastian Bengtsson från seriekonkurrenten SSK till nykomlingarna i Hockeyallsvenskan.
– En forwardstyp som passar perfekt in i vårt sätt att spela hockey, säger Tom Tärnström.

Nykomlingen Väsby ligger inte på latsidan, nu värvas en forward från seriekonkurrenten Södertälje. Nu hoppas Väsby att den Huddingefostrade 25-årige forwarden ska blomma ut ordentligt i Hockeyallsvenskan.

– Vi tror att med en ännu större roll än Sebastian hade i Södertälje kommer han blomma än mer på nivån och kunna ta nästa steg i sin utveckling, säger Tom Tärnström sportchef i Väsby till klubbens hemsida.

Fart och kreativitet

Sebastian Bengtsson testade på spel i Hockeyallsvenskan redan säsongen 2012/2013 när han seniordebuterade i Södertälje. Innan han kom tillbaka till Södertälje hann Bengtsson med fyra säsonger i Hockeyettan, Västervik, Kallinge/Ronneby, Dalen och Borlänge var adresserna där. De två senaste säsongerna har han spelat Hockeyallsvenskt med Södertälje.

Tärnström vill att forwarden ska dra nytta av sina kvaliteter som fart, kreativitet och skott.

– Sebastian är en forward med riktigt bra fart och kreativitet. Han har också ett bra skott och är intensiv i sitt spel över hela banan. En forwardstyp som passar perfekt in i vårt sätt att spela hockey helt enkelt, säger Tärnström.

Väsby har även presenterat poängkungen från Hockeyettan Joakim Axman. Förra året gjorde han 56 poäng på 40 matcher med Strömsbro.

– Joakim är en utpräglad målskytt som år efter år levererat väldigt bra resultat i Hockeyettan. Sist han spelade i Hockeyallsvenskan fick han i mina ögon ingen ärlig chans att vara den spelaren han faktiskt är. Här kommer han få chansen i en bra omgivning och då är jag övertygad om att resultaten kommer även på denna nivå, säger Tärnström.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN