Stoppade supportergrupp: ”Jävligt löjligt”

Ljungby fick under fredagen se Troja/Ljungby i HockeyAllsvenskan igen. Dock stoppades en supportergrupp från matchen, bland annat på grund av fel klädsel.

Igår fick alltså Småländska Ljungby se HockeyAllsvensk ishockey spelas hemma i Ljungby arena. Dock var det inte lika muntert för alla som ville stötta laget. Istället så stoppades en av klubbens supportergrupper från att få komma in i Ljungby Arena för att se matchen mot BIK Karlskoga.

”Jävligt löjligt”

I ett klipp från P4 Kronobergs Per Brolléus på twitter så syns supportergruppen Ultras Ljungby och 20-talet anhängare utanför arenan, när matchen redan har börjat. Bland annat så visar man upp det material man har för ett stort tifo, som det alltså inte blev någonting av. Detta samtidigt som supportergruppen Troja Support fått klubbens fulla stöd. I klippet hörs även medlemmarna, samt gruppens ordförande Erik Elisson, kommentera situationen och klubbens agerande.

– Det kom upp på ett möte, förra torsdagen. Då förklarades detta för mig och tre andra styrelsemedlemmar. Detta var inte okej, Ultras Ljungby var inte okej i Ljungby Arena. Vi satt och diskuterade i en timme i alla fall och vi bestred detta, vi förstod inte varför. Det är jävligt löjligt helt enkelt, säger Elisson och fortsätter:

– Ordet ultras är det värsta som finns tydligen.

Ordföranden: ”Har uttryckt fascism”

I C More’s sändning efter matchen så får Troja/Ljungbys ordförande Per Wass chansen att förklara det hela från klubbens sida. Något han lyckas mindre bra med och han påpekar bland annat att supportrarna från Ultras Ljungby ”uppträder i svarta tröjor”. Nu hånas han istället i sociala medier.

– De uppträder i svarta tröjor och står för något vi inte förknippar med vår förening. Det är ju fascism och liknande som de står för, säger han.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=tvEzu7SDj1g[/embedyt]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN