Fansen stämmer klubbens ordförande efter bråket

Supportergruppen Ultras Ljungby stoppades från Troja/Ljungby’s hemmapremiär.  Nu stämmer fansen klubbens ordförande för förtal i det efterföljande bråket.

Det var i fredags som Troja/Ljungby skulle spela premiär i HockeyAllsvenskan. BIK Karlskoga gästade Småland och hemmafansen skulle få se sitt lag spela i näst högsta serien igen. Det hela slutade dock mindre muntert då supportergrupperingen Ultras Ljungby nekades inträde.

Ordföranden kallade fansen ”fascister”

I ett klipp* på twitter så syns supportergruppen Ultras Ljungby och 20-talet anhängare utanför arenan, när matchen redan har börjat. Bland annat så visar man upp det material man har för ett stort tifo, som det sedermera inte blev någonting av. Detta samtidigt som supportergruppen Troja Support fått klubbens fulla stöd. Sedan fick klubbens ordförande Per Wass chansen att förklara saken i C More. Något som gick mindre bra och han kallade bland annat medlemmarna i Ultras Ljungby för ”fascister”, baserat på deras klädsel.

– De uppträder i svarta tröjor och står för något vi inte förknippar med vår förening. Det är ju fascism och liknande som de står för, sade Wass till C More.

Fansen stämmer klubbens ordförande

Nu visar Troja Support istället sitt fulla stöd till Ultras Ljungby i ett pressmeddelande på sin hemsida. Bland annat så kommer man att gå vidare med saken juridiskt för att stämma klubbens ordförande för grovt förtal.

”På det sätt Trojas ordförande sen uttalade sig i direktsändning var fullständigt häpnadsväckande och det finns inget annat ord än skandal! Förutom den totala nedvärderingen av oss supportrar är det dessutom många som anser att det också handlar om grovt förtal. Nu har vi i TS beslutat att vi ska starta en insamling för att ha möjlighet att anlita juridisk expertis för att se om det finns anledning att rent juridiskt gå vidare med det som hänt, skriver Troja Support i ett öppet brev.”

SE KLIPPET UTANFÖR ARENAN OCH INTERVJUN MED KLUBBENS ORDFÖRANDE HÄR

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN