BEKRÄFTAT: Krisklubben hyr in tränare från Hockeyallsvenskan

Krisklubben i Hockeyettan, Tranås, hyr in tränare från Hockeyallsvenskan och Vita Hästen. Allt för att rädda klubben från degradering till Hockeytvåan.
– Vi hälsar Jussi och Mikael välkomna till Tranås, säger Stefan Fransson.

Tranås hyr in tränare från Vita Hästen inför kvalet till Hockeyettan. Jussi Salo och Mikael Johansson ska rädda kvar klubben i Hockeyettan den här säsongen, efter att klubben åsidosatt huvudtränaren och assisterande tränare valt att hoppa av. Tranås har pausat tränaren Niclas Högbergs kontrakt och han assisterande tränare, Patric Christiansson, valde då att avgå.

– Vi hälsar Jussi och Mikael välkomna till Tranås och ett härligt uppdrag, säger Stefan Fransson klubbchef i Tranås till Hockeyettan.se.

Ovanligt drag

Att hyra in en tränare under de två veckor som kvalet pågår hör till ovanligheterna i svensk hockey. Jussi Salo, tillvardags J20-tränare i Vita Hästen och hockeyikonen Mikael Johansson har han om Vita Hästens J18 är de som tar över i de sista matcherna.

– Vi har sedan innan en bra relation med HC Vita Hästen och vi är väldigt tacksamma för möjligheten Vita Hästen ger oss. Vi kom till ett vägskäl där vi kom fram till denna lösning då vi behöver lite nytt blod och liv in i gruppen, säger Fransson.

Salo fick förra säsongen lämna AIK som huvudtränare och är idag junioransvarig i Vita Hästen. Mikael Johansson har fem SM-guld och två VM-guld som spelare.

– Vi har sedan tidigare en bra relation med Tranås och vill i det här fallet gärna bistå med våra kompetenta tränare för att de ska kunna hålla sig kvar i ettan. Det är också en rolig och utvecklande utmaning för Jussi och Micke, som de gärna ville ta under en säsong där de inte fått genomföra matcher i sina uppdrag som juniortränare. Givetvis finns det också en viss ekonomisk uppsida för Vita Hästen i överenskommelsen. Därmed så blir det en bra lösning för alla inblandade parter, säger Dan Björkman klubbchef i Vita Hästen till klubbens hemsida.

Kvalet startar i övermorgon onsdag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN