SILLY SEASON: Timrå hämtar forward in från konkurrent

Från och med nästa säsong är det spel i SHL som gäller för Timrå. Lagbygget pågår för fullt och under gårdagen presterade man ett nytt namn som kommer bära lagets färger till hösten. Det är forwarden Erik Andersson, som skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Efter en annorlunda finalserie mot Björklöven där coronaviruset verkligen gjorde sig påmint, kunde till slut Timrå stå som vinnare efter att spelat bäst efter den långa paus som blev. Jobbet för att lyckas väl i SHL nästa säsong är påbörjat och igår blev det klart med den tidigare Röglespelaren, Erik Andersson.

Rutinerad Forward

Med över 300 matcher i SHL får man klassa Andersson som en rutinerad pjäs i SHL-sammanhang. Förutom Rögle har den snart 27-årige forwarden hunnit med att representera HV71 i SHL. Men nu drar flyttlasset norrut och Andersson hoppas kunna vara en bidragande spelare för sin nya klubb.

– Det ska bli en spännande resa som jag vill vara med på och etablera Timrå i SHL. Jag hoppas på ett par roliga och bra år där jag kan fortsätta att utvecklas och visa att Timrå IK hör hemma i SHL. Jag är en pålitlig spelare i alla tre zoner och gör det hårda jobbet. Jag vill fortsätta utveckla mitt offensiva spel och vara en bidragande spelare framåt, säger Erik Andersson till klubbens hemsida.

”Riktigt bra karaktär”

I Timråläger hoppas man såklart man ska få nytta av alla Andersson kvalitéer.

– Erik är en spelare med erfarenhet från SHL och som jag är övertygad om kommer bli en väldigt viktig spelare i Timrå IK. Han är en riktigt bra karaktär, säger sportchefen Kent Norberg.

Första matchen i SHL efter återkomsten, blir mot Oskarshamn på bortaplan den elfte september. Hur truppen ser ut då återstår och se, men att det ska bli kul att följa laget nästa säsong råder de inga tvivel om.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tio − 9 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN