HOCKEYALLSVENSKAN: Har Timrå hittat formen inför kvalet?

Har Timrå hittat formen inför kvalet? Ikväll fick Timrå åter känna hur det känns att vinna, efter att ha förlorat de två senaste matcherna är man nu tillbaka på vinnarspåret. 

Under söndagskvällen mötte man Västerås på bortaplan i en jämn match, där man till slut gick segrande ur kampen. I timråögon kan man nog kalla det en mindre ”formsvacka” man haft tidigare, men det är bara för att laget sällan förlorat denna säsong. Efter kvällens match är man nu en vinnare igen, har Timrå hittat formen inför kvalet?

Tight match

Men man fick verkligen kämpa för att ta kvällens alla poäng. Timrå gjorde dock ett tidigt ledningsmål genom Albin Lundin, Men Västerås kvitterade i slutet av första perioden genom Filip Karlsson. Första delen av matchen var en jämn tillställning där båda lagen kämpade för att få någon form av övertag i matchen utan att riktigt lyckas.

Avgjordes i andra

Det skulle dröja tills det återstod två minuter av andra perioden innan nästa mål kom. Denna gång var det rutinerade Jacob Blomqvist, som hittade nätet bakom Västerås målvakt Jesper Myrenberg. Detta visade sig bli det matchavgörande målet då tredje perioden slutade mållös.

Närmar sig slutspel

Timrå har nu bara tre matcher kvar i serien som man ser ut och vinna i överlägsen stil. Man är storfavoriter till att vinna det kommande kvalet som har ett nytt upplägg för denna säsong, där en ensam vinnare kommer gå upp till SHL.

Om poängkungen Jonathan Dahlén och hans mannar klarar av pressen återstår och se, men att man är solklara favoriter att gå upp är det inget snack om.

Kvalet till SHL kommer du kunna följa på C More. 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN