Tingsryd tog livsviktiga poäng när Västervik kördes över

Det var islossning för Tingsryd som tog tre livsviktiga poäng. Inte en trepoängare på 13 matcher innan kvällens kross av motståndet.

Tingsryd tog livsviktiga poäng i krossen av Västervik i Nelson Garden Arena ikväll. Taif har nio poäng ner till negativt kval och bara tre pinnar upp till Mora på den sista SHL-kvalplatsen. Upp till kvällens motståndare skiljer nu endast två poäng. Snacka om rätt match att bryta den trista trenden.

Smakstart

Tingsryd började matchen bra och kunde göra två snabba mål av Joseph Jonsson och Robin Carlsson, men kort därefter kunde Västervik reducera till 2-1 och såg ut att få en del energi av sitt mål och spelade upp sig mot slutet av perioden.

I början på andra perioden gör Tingsryd 3-1 genom Filip Owesson. För att sedan dra på sig tre raka utvisningar, något Tingsryds supportrar var mindre glada över. Västervik var dock iskalla den här kvällen och skapade inga chanser och blev mållösa i tre spelade powerplay.

Stabil ledning

När Tingsryd fick chansen i powerplay, lyckades man med det motsåndet misslyckats med – mål. Det var den inlånade forwarden Filip Sveningsson, i sin första match i Tingsrydströjan, som levererade direkt för sin nya klubb. Ledningen var stabil och med tolv minuter kvar kom den verkliga femettan, när Ludvig Claesson stängde matchen med sitt mål. Ridå för Västervik.

Matchvinnare

Målvakten Arvid Söderblom gav Taif stabilitet och till slut tar laget sin första trepoängare på de 14 senaste matcherna. Stabile Söderblom motade samtliga skott tom ett. I och med Moras kollaps i Kristianstad ikväll, förlust med 9-2, har nu Tingsryd endast tre poäng upp till SHL-kval. Kommer smålänningarna att lyckas med den bedriften?