Kampen om slutspel: Nollade Karlskrona i derbysegern

Det blev en viktig vinst för hemmalaget Tingsryd som kunde ta tre poäng mot Karlskrona i kvällens match i Nelson Garden Arena. Hemmalaget, som nosar på topp sex med endast tre poäng bakom tabellåttan Mora, inleder där med kampen om slutspelsplatsen.

I kvällens derby mellan Tingsryd och Karlskrona stod det tre mycket viktiga poäng på spel lagen emellan. Båda lagen kämpar för att nå ett slutspel i Hockeyallsvenskan, där med försvann troligtvis derbykänslan för de båda lagen. Denna kväll var Tingsryd strået vassare då hemmalaget nollade Karlskrona i derbysegern och fortsätter kampen om slutspelsplatsen.

Kampen om slutspelsplatsen: Nollade i derbysegern

Det blev ett tidigt mål i Nelson Garden Arena när Tingsryds Gustav Olhaver kunde trycka in 1-0 i powerplay redan efter tre spelade minuter. Ett blekt Karlskrona visade inte vad som krävdes efter periodpaus och lyckades dra på sig en 2 + 2 utvisning som ger hemmalaget möjlighet att utöka ledningen till 2 – 0. Ett pressat Karlskrona lyckades i slutet på den andra perioden åter igen dra på sig en onödig utvisning som kom att resultera i att den tredje perioden startade i  underläge för bortalaget.

Viktiga poäng på spel

Inte mycket gick vägen för bortalaget ikväll. Pressen av att knipa tre viktiga poäng och på så sätt klättra mot en slutspelsplats verkade vara stor för de båda lagen. Karlskrona drog åter igen på sig en utvisning som även denna gång resulterade i mål för Tingsryd. Gustav Olhaver blev tvåmålsskytt och en av Tingsryds absolut viktigaste spelare ute på isen. Tingsryd nollade Karlskrona i derbysegern och klättrar där med upp på en sjundeplats strax bakom Mora.

Stor matchhjälte: Höll nollan

Stor matchhjälte blev hemmamålvakten Arvid Söderblom som höll nollan i derbymötet. Ett positivt besked för laget som tar med sig så god form de bara kan när det vankas slutspel. Den stabila forwarden såg mycket stabil ut och räddade i all sin enkelhet de målchanser som Karlskrona skapade. En andra matchhjälte är även tvåmålsskytten Gustav Olhaver som visade sig vara mycket stark när laget spelade med en man mer på isen.