BORTASUPPORTERN: ”Åker inte på många bortamatcher längre”

Vi räknar in cirka 20 Tingsrydssupportrar på Hovet i kvällens möte med AIK. Bland dem hittade vi far och son Gustafsson. Pappa Johan åkte på fler bortamatcher som ung.
– Jag åker inte på så många bortamatcher längre, säger han till Hockeybladet.

Det är dags för en ny del i artikelserien ”Bortasupportern” där vi träffar suportrar som följer bortamatcher på plats.

Inför matchen mellan AIK och Tingsryd träffade Hockeybladet Tingsrydsupportrarna Johan och André Gustafsson som rest från lilla småländska Tingsryd för att se deras lag mot AIK. Trots tre raka förluster och sparkad tränare är det två optimistiska supportrar vi träffade.

– Vi tror på seger idag båda två, säger Johan Gustafsson till Hockeybladet innan matchen.

Mycket hockey

Hemma i Tingsryd blir det mycket hockey då de inte bara följer A-laget, utan även J20 och J18. För André blir det många timmar i hallen, där han får hjälpa till som materialförvaltare. Han har hockeytokig som han är, världens bästa assistent, nämligen Tingsryds andretränare Larry Pilut.

– Det är superkul, säger André.

Tingsryd i Hockeyallsvenskan

Både far och son vill ha Tingsryd i Hockeyallsvenskan, de vill ha ishallen Dackehallen i folkmun (Nelson Garden Arena) som hemmaarena. Det finns en charm där och den vill de behålla. Även om det finns en liten dröm hos pappa Johan om att få upp laget i högsta serien.

– Först ska vi etablera oss på övre halvan och bli stabila där. Sen kanske vi kan prata om SHL, säger Johan.

Förr blev det många resor med Tingsryd, men nu har Johan lugnat ner sig. Han har ingen koll på hur många arenor han varit i, men han har en överman – det vet han.

– Jag åker inte på så många bortamatcher längre, men det blir några i alla fall. Det blir inte lika många som en i Gröna Brigaden, han har varit i 72 hallar. Det har jag en bit kvar till.

Matchen vann hemmalaget AIK med 4-2.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN