SSK-stjärnan stängs av 23 dagar plus böter

SSK-stjärnan stängs av i 23 dagar under försäsongen, plus att han får böter på drygt 15 000 kronor. Detta efter match mot Brynäs i förra veckan.

SSK-stjärnan, Ludwig Blomstrand, stängs av i 23 dagar, plus på böter på drygt 15 000 kronor för checking to the head. Det betyder att Ludwig Blomstrand är avstäng till och med 20 september, han missar därmed fortsättningen av Skoda Trophy som spelas i i Södertälje i veckändan.

Disciplinnämndens motivering

”Anmälan vinner stöd av filmsekvensen. Det är utrett att Ludwig Blomstrand gjort sig skyldig till checking to the head som bedöms som våldsam, obehärskad och respektlös. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning i enlighet med beslutet ovan. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Tacklingen utdelades på en spelare som befann sig i en utsatt position.
• Tacklingen hoppades in.
• Tacklingen medför hög skaderisk.”

Blomstrand: Ska ta lärdom

Blomstrand själv skriver till Disciplinnämnden att han är glad att Niclas Andersén i Brynäs inte blev skadad i händelsen.

”Jag ska ta lärdom av situationen och alltid ha båda skridskorna i isen när jag tacklar någon i framtiden. Det är första gången detta sker jag har alltid stor respekt för mina motståndare. Även lyckosamt att Andersen kunde fullfölja matchen utan större påverkan av tacklingen.”, skriver han i sitt utlåtande.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN