Mats Waltin: ”I slutändan kommer vi ha en av de där två platserna”

0
1597
Foto: Bildbyrån

SSK ligger på en tredjeplats i kvalet till HockeyAllsvenskan. Fyra matcher återstår och spänningen stiger. Hockeybladet.nu fick sig ett par ord med Södertäljes tränare, Mats Waltin inför det som komma skall. 

Mats Waltin: ''I slutändan kommer vi ha en av de där två platserna''För Södertälje väntar fyra omgångar av ren spänning. Man ligger just nu på en tredjeplats i tabellen och imorgon möter man Kristianstad som ligger på en andra plats i tabellen, i en väldigt avgörande match.
– Det är ju spännande, det är väl egentligen fem lag som är inblandade och krigar om de här två platserna. Det talar väl sitt tydliga språk att det kommer bli en spännande tid de här fyra omgångarna som är kvar, säger Mats Waltin till Hockeybladet.

Hur ska ni slå Kristianstad?
– Det är flera saker man ska göra. Jag tänker i första hand på att försvarsspelet blir stabilt och säkert. Där börjar allting, men sen också att vi utnyttjar våra lägen i powerplay och håller tätt i boxplay. Det blir ofta sådana saker som blir avgörande i denna typ av matcher.

Hög kvalité på lagen underifrån

Kvaliteten på lagen som kommer underifrån är något som överraskat många. Waltin medger att kvaliteten är väldigt bra och kanske något högre än han förväntade sig.
– Den är bra, det ser man ju på tabellen. Nu ligger lagen som kommer från division 1, etta och tvåa. En tabell ljuger sällan, och det säger ju det mesta om deras kvalité, säger han.

Tror du ni är ett av lagen som står där och jublar när serien är slut?
– Absolut, det tror jag. Det kommer krävas jävligt mycket, men i slutändan kommer vi ha en av de där två platserna, avslutar Waltin.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.