KLART: SSK sparkar Waltin – Djurgårdsikonen tar över

Efter den tunga starten med sex raka förluster i Hockeyallsvenskan väljer Södertälje nu att sparka tränaren Mats Waltin. Djurgårdsikonen tar över huvudtränarsysslan.

Mats Waltin har gjort sitt som tränare i Södertälje SK, han efterträds av sin assisterande tränare Nichlas Falk. Förändringen sker med omedelbar verkan.

– Jag har i dag under morgonen informerat spelarna att Mats Waltin är entledigad från sitt uppdrag som huvudtränare. Det är egentligen två grunder till det. Dels är det såklart uteblivna sportsliga resultat. Vi har inte nått fram till det som vi satt upp som mål och därför behövs det en förändring. Nummer två är att de arbetsmiljömässiga förutsättningarna inte finns för att fullfölja det uppdrag som Mats har haft. Det är också en komponent i mitt beslut, säger Mats Pernhem, klubbdirektör i SSK till klubbens hemsida.

Tar över efter Waltin

Det blir den tidigare assisterande tränaren Nichlas Falk som tar över som huvudtränare i Södertälje. Till Falks assisterande tränare har Dennis Bozic, tränare i klubbens J18-lag, utsetts.

Samtidigt har klubben rökt fredspipa med supporterklubben, Supporterklubben, som kommer att göra allt för att skapa drag kring lagets matcher och jobba stenhårt för att laget ska vända förlustsviten.

– Det är en förutsättning. Vi hade ett bra möte med Supporterklubben. Vi kan konstatera att vi har en del olika synsätt på en del saker. Men vi har också mycket gemensamt. Till exempel är det helt självklart att spelarna kommer att prestera bättre om vi stöttar och hejar. Det hoppas jag vi kan samlas kring för att bryta den här trenden för det lag vi älskar allra mest, säger Pernhem.

För en vecka sedan sade sig Pernhem ha fullt förtroende för tränaren Mats Waltin.

På torsdag hyllas Nichlas Falk av Djurgården, klubben han representerade i 16 år som spelare. Hans nummer 16 kommer att pensioneras av klubben.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN