Klara för slutspelsserien – Stjärnan om rysaren

Södertälje SK blev under onsdagskvällen klara för slutspelsserien, trots att de inte hade allting i egna händer. Södertälje besegrade IK Pantern med 4-1 men en vinst hade inte räckt ifall Modo också vunnit.
– Vi kunde bara hoppas på att Tingsryd skulle vinna, säger Christopher Bengtsson till Hockeybladet efter matchen.

Under onsdagskvällen blev Södertälje klart för slutspelsserien, trots att segern mot IK Pantern med 4-1 inte nödvändigtvis hade varit tillräckligt. Det krävdes också att Modo inte skulle vinna mot Tingsryd. Detta eftersom Modo har bättre målskillnad än Södertälje och om båda klubbarna vunnit sina matcher hade det istället varit Södertälje som hade fått avsluta säsongen i förtid. Tingsryd vann med 3-1, en match som länge stod och vägde. Publiken i Scaniarinken följde hellre den matchen när det återstod minuter av Södertäljes match mot Pantern.

SSK:s poängbästa stjärna Christopher Bengtsson var en stor anledning till varför Södertälje vann mot Pantern. Han låg bakom första målet i powerplay och gjorde även sista målet i tom kasse.

– I början tycker jag att det är ett ställningskrig. Båda lagen kände lite på varandra och sen får vi ett viktigt mål i powerplay som gör att vi kan spela ut lite mer. Det var en bra pass av Thomas (Valkvae-Olsen) genom boxen som jag bara försöker nypa så fort jag kan. Sen får vi 2-0 och där kändes det som att vi punkterade matchen lite. Sedan rullade det bara på, skön vinst, säger Christopher Bengtsson till Hockeybladet efter matchen.

Trodde på topp åtta i februari

När Södertälje spelade borta mot AIK i februari, för nio omgångar sedan, menade Christopher Bengtsson när Hockeybladet träffade honom på Hovet att de skulle fixa topp åtta. Nu är detta ett faktum. Han menar också att de inte följde Modos match mot Tingsryd.

– Vi spelare gjorde inte det, men vi hade tränare som höll koll på det. De hade planer för olika scenarios. Vi visste att vi var tvungna att göra vårt. Sedan fick vi bara hoppas på att Tingsryd skulle vinna, det var skönt att de gjorde det.

Forwarden är positiv inför kommande slutspelsserie.

– Det ska bli kul. Nu kanske vi kan slappna av lite nu när vi har grejat det här liksom och vi har allt att vinna i den här slutspelsserien. Vi vet att vi kan slå alla lag om vi spelar bra och om vi kommer upp i en sådan här nivå som vi gör i dag, då har vi chans mot alla lag.

Forwarden understryker ändå att de är underdogs.

– Ja det tycker jag. Vi tar ju sista platsen och med nöd och näppe. Vi är definitivt underdogs. Men den här ligan är så jämn. Alla lag kan slå alla. Får man bara rätt flow och lite viktiga mål så kan det rulla på. Vi vet att vi kan slå alla lag som det är. Men först och främst får man fokusera på den här slutspelsserien nu och sen spelar det inte så stor roll vilka man skulle få av Leksand eller Timrå om man skulle klara det dit. De är bra lag båda två. Vi ser fram emot slutspelsserien.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN