Home Ligor Hockeyallsvenskan Dubbla stolar ger Waltin huvudbry – får svårt att sparka sig själv

Dubbla stolar ger Waltin huvudbry – får svårt att sparka sig själv

0

Sju raka förluster och farligt nära negativt kval för Södertälje. Trots det har sportchefen Mats Waltin inga planer på att sparka tränaren Mats Waltin.
– Det går inte att tänka i de banorna, säger han till Hockeybladet.

Södertäljes sportchef och huvudtränare Mats Waltin har ofta gått ut och sagt att laget spelat bra i förlusterna och att ramträffar och blockade skott har grinat dem i ansiktet. Så var inte fallet efter gårdagens förlust mot AIK, där sågar han sitt lags prestation ordentligt.

– Den andra perioden var bedrövlig från vår sida, vi vinner inga matcher med den inställningen, säger Mats Waltin till Hockeybladet.

Waltin och hans Södertälje har inte på något sätt gett upp tanken på att slippa negativt kval för att spela i HockeyAllsvenskan även nästa år, trots att de har två matcher mer spelade än Västerås och tio poäng upp till Björklöven som idag är på säker mark.

– Det går inte att tänka i de banorna, med dagens trepoängsystem går det snabbt att äta upp ett försprång. Det viktiga nu är att vi börjar vinna matcher, säger Waltin.

Kommer inte att sparka sig själv

Det är en riktig rävsax som Waltin hamnat i med snudd på att sitta på tre stolar i föreningen, den första är hans hjärta för SSK, klubben där han kom fram och slog igenom i. Den andra stolen är som sportchef, en roll som gör det svårt att peta sig själv som tränare – den tredje stolen. Frågan är om sportchefen Mats Waltin skulle sparka tränaren Mats Waltin om det hade varit två olika människor?

– Jag har aldrig tänkt i de banorna, det var en riktigt svår fråga. Det går inte att svara på den på ett bra sätt känner jag.

Spelar Södertälje i HockeyAllsvenskan nästa år och hur ska ni göra för att stanna kvar?
– Först och främst ska vi börja vinna matcher och vi ska hålla oss undan från prestationer som i den andra perioden ikväll mot AIK. Vi har ett tillräckligt bra lag för att stanna kvar i HockeyAllsvenskan.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.