SKADOR: Ytterligare en axelskada på en Skellefteåjunior
Foto: Bildbyrån
Skellefteå räknar in ytterligare en axelskada på en av sina juniorer. Den 19-årige centern missar resten av säsongen, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Skellefteå har drabbats av ytterligare en axelskada på en av A-lagets juniorer. Den här gången är det talangen Jacob Olofsson som tvingas till operation. Säsongen är därmed över för honom också.

”Vi önskar dig all styrka “Jacke” och finns med dig under denna återhämtningsperiod”, skriver Skellefteå i ett pressmeddelande.

Hockeybladet skrev tidigare om junioren Jonatan Berggren, som även han är borta resten av säsongen på grund av axelskada.

Var med i JVM 2019

Olofsson värvades till den här säsongen från Timrå, där fick han spela 34 SHL-matcher och dessutom chansen att spela i JVM. Den här säsongen hann centern med 24 matcher i SHL innan skadan stoppar honom säsongen ut.

Skellefteå räknar precis som med Berggren att Olofsson blir borta från ishockeyn i minst sex månader.

Totalt har Olofsson stått för 18 poäng på 58 matcher i SHL.

Jacob Olofsson har Bodens HF som moderförening och har spelat i Luleå och Timrå innan han kom till Skellefteå. Han är draftad, men inte signerad, av Montreal som tingade honom i draften 2018 i den andra rundan som spelare 56. Centern har kontrakt med Skellefteå även över nästa säsong.

Kommentarer

Kommentarer