SKADAD: Junioren missar resten av säsongen

0
370
SKADAD: Junioren missar resten av säsongen
Foto: Bildbyrån
Skellefteås junior missar resten av säsongen på grund av en axelskada. Han tvingas till operation och väntas bli borta i sex månader.
– Tråkigt för Jonatan, säger Erik Forsell.

Skellefteås junior Jonatan Berggren tvingas till operation av sin axel, den 19-årige forwarden missar därmed resten av säsongen.

– Tråkigt för Jonatan och tråkigt för oss då han haft en bra säsong, säger Erik Forsell, general manager i Skellefteå i ett pressmeddelande.

JVM

Berggren var med i det svenska juniorlandslag som tog brons i JVM i Ostrava i Tjeckien över jul- och nyårshelgerna. Där svarade han för fem poäng på sju matcher, ett mål och fyra assist.

På sina 24 matcher i Skellefteåtröjan den här säsongen har han skrapat ihop tolv poäng, fördelat på två mål och tio assist.

Axelskadan tvingar 19-åringen till operation, efter det är det en rehabiliteringsperiod på sex månader, skriver Skellefteå i ett pressmeddelande.

” Vi håller tummarna för en snabbt helande axel och önskar Jonte all styrka i sin kommande rehab.”, avslutar Skellefteå pressmeddelandet.

Draftad

Berggren är draftad av Detroit Red Wings i NHL, han draftades 2018 i den andra rundas som nummer 33 totalt. Han kom till Skellefteå som 15-åring och är fostrad i uppländska Enköpings SK, där han spelade i klubbens J18-lag redan som 13-åring. Hittills har han spelat 50 SHL-matcher för Skellefteå.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tolv + arton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.