SDHL: ”Jag har aldrig upplevt en liknade sammanhållning”

SDE gör sin sjätte säsong i SDHL. De fem tidigare har slutat med kval för att hålla sig kvar i högsta serien. I år är det dock annorlunda. 

SDE är en förkortning av Stocksund, Danderyd och Enebyberg som spelar sina hemmamatcher mestadels i Enebybergs ishall. Klubben finner vi i Danderyds kommun norr om Stockholm. I fem säsonger har föreningen som inriktar sig mest på ungdomshockey kämpat för att behålla sitt damlag i Sveriges högsta liga, SDHL.

Samtliga säsonger sedan SDE gick upp i dåvarande Riksserien, numer SDHL har man fått kvala sig kvar. De två senaste säsongerna har man klarat sig kvar genom att slå Skellefteå i kvalet. Men i år är det annorlunda. På tre matcher i årets SDHL har man vunnit samtliga tre. De två inledande matcherna vann SDE mot fjolårsfinalisten Linköping och mästarinnorna från 2017 Djurgården.

Seger i hemmapremiären

Under lördagen spelade laget hemmapremiär i Enebybergs ishall mot topplaget Modo Hockey. En match SDE segrade med fyra mål mot två efter en stark tredje period. Stor hjälte i hemmalaget blev Savin Wielenga efter hennes två mål mot Örnsköldsvikslaget. Även Kelty Apperson stod för två mål under lördagskvällen.

Lagets målvakt Sofia Reiderborn säger till hockeybladet att det är tack vare den goda sammanhållningen som är avgörande till framgången hittills i år. – De som kommit in är fantastiska människor som har en otrolig vinnarmentalitet och moral som är utöver det vanliga. Sedan har vi fått ihop en grupp som jobbar för varandra och aldrig ger upp. Även lagets försvarare Vendela Olsson nämner sammanhållningen som nyckel till framgången.

Regerande mästarna väntar

Under söndagen fortsätter SDHL med nya utmaningar för SDE. Regerande mästarna från Luleå kommer på besök till Enebybergs ishall. Norrbottningarna förlorade under lördagen mot AIK i Solna med 1-2 och lär vara rejält revanschsugna.

Söndagens matcher i SDHL
Göteborg HC – Djurgårdens IF 12:30 Angered Arena
AIK – Modo 15:00 Ulriksdals IP
SDE – Luleå 16:10 Enebybergs Ishall

Ni kan följa samtliga matcher i SDHL under säsongen i Cmore

Läs mer om SDHL här >>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN