SHL: Kvalhjälten återvänder

Han var en av kvalets allra bästa spelare och bidrog stort till att Kristianstad spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Nu återvänder målvakten Calle Clang hem till Rögle lagom till slutspelet börjar.

Bara för knappt ett dygn sedan spelades den femte och avgörande matchen i kvalet mellan Väsby och Kristianstad. Efter en dramatisk match kunde tillslut bortalaget Kristianstad avgöra i andra (!) övertidsperioden. Men en stor anledning till att det blir fortsättning i Hockeyallsvenskan för skåningarna kan man tacka Röglelånet Calle Clang för. Han gjorde en oerhört fin prestation genom hela kvalet och var verkligen en av det bästa spelarna matchserien igenom.

Återvänder till slutspelet

Idag meddelade Rögle att man kallar tillbaka Clang, för att åter ingå i A-lagstruppen i det kommande slutspelet. Utlåningen verkar ha varit väldigt givande för den unge målvakten, som är född 2002. Dels har han fått känna på hur det är att spela tuffa kvalmatcher, men framförallt har han fått mycket speltid. Vilket verkar ha givit självförtroende.

– Jag är jättenöjd med säsongen. Jag har fått spela mycket, inte minst efter JVM, och fått stort förtroende. Även om det resultatmässigt varit tungt för laget så har det rullat på för egen del, säger Calle till klubbens hemsida.

Tuff konkurrens

Trots sin imponerande insats för Kristianstad, lär det blir tufft för Clang att ta förstaspaden för Rögle i slutspelet. Laget som har imponerat stort den här säsongen, har redan två väldigt duktiga målvakter i Christoffer Rifalk och Johan Gustafsson. Men att konkurrensen nu kommer bli ännu tuffare är det inget snack om. Men Rögle kan verkligen känna sig trygga på målvaktssidan i det kommande slutspelet, och kommer definitivt vara en av favoriterna till att ta hem mästartiteln denna säsong.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN