Rögles profil efter förlusten: ”Gäller att inte gräva ner sig”

Rögle förlorade premiären mot Malmö igår med hela 5-0. Efter matchen träffade Hockeybladet.nu Rögles profil Alen Bibic som tittade framåt på säsongen och pratade om vikten av att kunna gå vidare.

Han går in på sin fjärde säsong i Rögle BK och har utvecklats till en riktig profil och publikfavorit. Igår var det dock en besviken Alen Bibic som Hockeybladet träffade efter att Rögle förlorat premiären mot rivalerna Malmö med hela 5-0.

Ni åker på en riktigt tuff förlust mot rivalerna Malmö i premiären. Hur känns det?
– Det är riktigt tufft. Man vill ju aldrig förlora och framförallt inte ett derby. Så såhär tätt inpå matchen så är det inte kul.

Det kändes som att ni började matchen på ett piggt sätt innan det gick utför. Vad var det som hände egentligen?
– Det stämmer! Jag tycker att vi började bra och de första 15 minuterna så håller vi pucken riktigt bra. Jag tycker att vi spelade fint och Juhamatti (Aaltonen) hade något bra läge när han bryter sig in från kanten. Men sen så får Malmö ett psykologiskt viktigt mål i slutet av den första perioden. Och sen ett liknande mål när det blir 2-0. Det gäller att vi försöker hålla tätt i dem lägena men efter det så tippade matchen över till deras fördel.

Är det extra tufft att släppa in ett mål så nära slutet av en period?
– Det är klart att det sätter sig lite i huvudet. Men samtidigt så är ett mål alltid ett mål. Oavsett när man släpper in det så är det inte kul att släppa in det. Jag tror det var extra tufft med tanke på hur matchen utvecklade sig. Vi hade ändå fina lägen att ta ledningen. När en match står och väger sådär känns det extra bra när man får in pucken. Nu var det dem som gjorde mål och fick momentum av det. Sen lyckades vi aldrig komma tillbaka tyvärr.

Är det svårare att ladda om efter en sådan här förlust mot rivalerna än efter en annan match mitt i serien?
– Nej det tycker jag inte faktiskt. Det är premiär. Man får tänka på att vi har spelat en omgång av 52. Det gäller att inte gräva ner sig i den här matchen. Det är klart det är tufft såhär tätt in på men varken jag eller de andra grabbarna i laget kommer gräva ner sig efter det här.

Rögles profil: ”Vi har skickliga spelare på alla positioner”

Om vi nu kollar framåt. Hur bra är Rögle i år?
– Om jag kollar på det spelarmaterialet vi har så tycker jag verkligen att vi har ett bra lag. Vi har skickliga spelare på alla positioner som kan hantera alla delar av spelet. Vi har alla verktyg för att vara ett bra ishockeylag. Sen är det ju så att ishockey går i grund och botten ut på att arbeta hårt och göra rätt saker. Gör du inte det så spelar det ingen roll hur skicklig du är. Så det gäller verkligen att man gör rätt saker där ute och det gjorde vi inte alltid i den här matchen.

Läs mer om matchen HÄR

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN