Rögle presenterar tre nyförvärv – Två förlänger

Rögle klarade sig kvar i SHL genom kval. Nästa säsong siktar man uppåt i tabellen. Efter att åtta spelare fick lämna klubben presenterar man nu sina första nyförvärv. Och det är några tunga namn.

I förra veckan blev det klart att Rögle rensar ordentligt i truppen. Man bekräftade då att hela åtta spelare inte erbjuds något nytt kontrakt till nästa säsong. Bland dem fanns lagkaptenen Christopher Liljewall och stjärnan Patrik Cehlin. Sedan dess har fansen i Ängelholm väntat med spänning på vilka nya spelare som klubben har värvat. Och idag behöver man inte vänta längre. För under onsdagseftermiddagen presenterade Rögle tre nyförvärv och två kontraktsförlängningar till nästa säsong på sin hemsida. Det handlar om talangen Alexander Younan från Frölunda (har varit utlånad till Vita Hästen under den gångna säsongen), målvakten Emil Kruse från Karlskoga och den rutinerade backen Craig Schira från Luleå.

Talang och rutin

Alexander Younan är en ung back (född 97) som spås få en bra framtid. Han har ryktats till Rögle under en längre tid men nu är han alltså presenterad av Ängelholmsklubben. Alexander Younan gjorde den gångna säsongen 17 poäng på 45 matcher för Vita Hästen i Allsvenskan.

Värvningen av Craig Schira var nog den som var mest förvånande. Schira är en rutinerad kanadensisk back som har 208 AHL-matcher på meritlistan. Han kom till Europa inför säsongen 2012-13 för spel i den norska ligan. Där blev det dock bara en säsong innan han flyttade till Finland för spel i HPK. De senaste två säsongerna har Craig Schira spelat för Luleå i SHL. Där har det blivit 31 poäng på 93 matcher.

Från mardröm till lagkamrat

För två veckor sedan blev Rögle klara för fortsatt spel i SHL efter att ha besegrat Karlskoga i kvalet. Karlskoga bjöd dock upp till ordentlig kamp och man gjorde det tack vara en storspelande målvakt i Emil Kruse. Tydligen måste Rögles ledning gillat vad man såg i Kruse för i förra veckan kom ryktet om att Rögle var ute efter honom för att ersätta Oscar Dansk. Idag blev det klart att Rögle värvar Kruse som därmed går från mardrömsmotståndare i kvalet till lagkamrat.

Emil Kruse var andramålvakt till Andrew Engelage under nästan hela grundserien förra säsongen. När sedan Engelage blev skadad i kvalet mot AIK fick Kruse chansen. Och som han tog den. 22-åringen med förflutet i Brynäs var Karlskogas bästa spelare genom hela kvalet mot Rögle. Som nu blir hans nya klubbadress.

Samtidigt bekräftar Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson att man fortfarande hoppas på stjärnmålvakten Anders Lindbäck.

” –Vi pratar med Anders och inväntar ett svar från honom. Vi vill jättegärna att Anders fortsätter hos oss”, säger ”Masken”.

Alla tre nyförvärv har skrivit på kontrakt för två år i Rögles tröja.

Två förlänger och en lämnar

Samtidigt bekräftar man att man förlänger kontraktet med Edwin Hedberg som var riktigt bra i kvalet för Rögle. Och den hårt jobbande Taylor Matson. Matson har skrivit på för två säsonger och Hedberg för en säsong.

Det bekräftas också att stjärnan Sebastian Wännström lämnar klubben.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN