KLART: Serieledarna förlänger med målvakten

Serieledarna Rögle förlänger med målvakten Christoffer Rifalk, kontraktet är skrivet över tre säsongen, skriver klubben på sin hemsida.
– Det känns grymt roligt, säger
Christoffer Rifalk.

Den 24 årige målvakten från norrländska Kalix är stekhet och serieldarna förlänger med målvakten. Han har skrivit på ett nytt treårskontrakt med Rögle i SHL. Klubben gick ut med nyheten under tisdagen.

– Det känns grymt roligt. Jag trivs jättebra här och ser bra möjligheter att fortsätta utvecklas här. Rögle är en förening som vill framåt och redan nu kommit en bra bit på vägen, allt är så professionellt, säger Christoffer Rifalk till Rögles hemsida.

Uppmärksammad övergång

Rifalk anslöt till Rögle inför förra säsongen under uppmärksammade former. Först spelade han upp Oskarshamn i SHL, redan vägrade han spela med nykomlingarna.

Förra säsongen spelade Rifalk 20 matcher för Rögle och den här säsongen har det blivit 33 matcher, samt debut i Tre Kronor i hemmaturneringen Beijer Hockey Games i Malmö.

– Det har varit en grymt rolig säsong så här långt. Jag har fått spela mycket och vi har vunnit mycket matcher som lag, säger han.

Kvitto

Treårskontraktet är ett kvitto på att lagledningen med sportchefen Chris Abbott och tränaren Cam Abbott är nöjd med målvakens första säsonger i Ängelholmsklubben.

– Christoffer Rifalk har haft ett par riktigt bra år här redan och vi är riktigt glada att han ska vara kvar här i ytterligare tre år. Vi tycker att Christoffer redan utvecklats och är en av ligans bästa målvakter. Han är dessutom en kanonkille utanför isen, precis den typ av personligheter vi vill ha här, säger Chris Abbott till klubbens hemsida.

Rifalk har Kalix som moderklubb, där blev det seniordebut i Hockeyettan som 19åring 2015. Säsongen innan satt han på bänken i Luleå, men fick inte spela i SHL redan då. SHL-debuten kom under förra säsongen i Rögles tröja nummer 65.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN